Lihapata uunissa ranskalaisittain
1h 50min (josta aktiivista 20min)
4
Keskitaso
Ainekset
Lihapata uunissa ranskalaisittain
- 1 kpl Snellman Naudan palapaisti 400 g
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl margariinia
- 1 kpl sipulia
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 2 tl öljyä
- 2 kpl porkkanaa
- 200 g kokonaisia herkkusieniä (säilyke)
- 1 dl hillosipulia
- 400 g yrttistä tomaattimurskaa
- 3 dl vettä
- 1 kpl lihaliemikuutiota
- 1 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl timjamia
- 2 dl punaviiniä
Ohje
Kääntele lihat jauhoissa ja ruskista kahdessa erässä pannulla. Siirrä ruskistuneet lihapalat pataan.
Paloittele kasvikset, kääntele ne valutettujen herkkusienien ja hillosipuleiden kanssa pannulla kauniin ruskeiksi ja kaada pataan.
Lisää pataan tomaattimurska, punaviini, vesi, liemikuutio sekä mausteet. Kypsennä 180-asteisessa uunissa vähintään 90 min, mieluummin pidempään.
Tarjoile lihapata perunoiden tai riisin sekä tuoreen patongin ja salaatin kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 350 g | |
---|---|---|
Energia | 291 kJ / 69 kcal | 1017 kJ / 243 kcal |
Rasva | 2.5 g | 8.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.8 g | 2.9 g |
Hiilihydraatit | 3.7 g | 13.1 g |
- josta sokereita | 2.4 g | 8.6 g |
Proteiini | 7 g | 25 g |
Ravintokuitu | 1.4 g | 5 g |
Suola | 1.1 g | 3.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.