Lihaperunalaatikko englantilaisittain
8
45min työaika + 45min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Lihaperunalaatikko englantilaisittain
- 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 700 g
- 2 kpl sipulia
- 3 kpl porkkanaa
- 2 kpl lehtisellerin vartta
- 1 tl timjamia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2.5 dl vettä
- 2 rkl riista- tai kantarellifondia
- 2.5 dl tummaa olutta
- 1 rkl worcestershire-kastiketta
- 0.5 dl ketsuppia
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria myllystä
- 400 g pakasteherneitä
Lisäksi
- 600 g pakasteperunamuusia
- 25 g voita
- 2.5 dl ruokakermaa
- 4.5 dl täysmaitoa
- 0.5 tl suolaa
Ohje
Ruskista jauheliha kevyesti omassa rasvaan. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit, porkkanat ja varsisellerinvarret. Jatka kypsentämistä kunnes sipuli on kuullottunut
Lisää, suola, pippuri, timjami ja jauhot. Kääntele jauhot lihan joukkoon. Lisää vesi, fondi ja olut, kiehauta. Lisää Worchestershire-kastike ja halutessasi ketsuppia tuomaan makeutta. Keitä hiljaa puoli tuntia. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa pakasteherneet. Tarkista maku
Siirrä lihaseos uunivuokaan, valmista perunasose pakkauksen ohjeen mukaan osittain ruokakermaa käyttäen ja levitä perunasose tasaiseksi kerrokseksi lihan päälle. Paista jauheliha-perunavuokaa 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia, kunnes peruna on kauniisti ruskistunut.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 370 g | |
---|---|---|
Energia | 524 kJ / 126 kcal | 1938 kJ / 465 kcal |
Rasva | 8.2 g | 30.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 4 g | 14.9 g |
Hiilihydraatit | 6.9 g | 25.4 g |
- josta sokereita | 2.8 g | 10.3 g |
Proteiini | 6 g | 21 g |
Ravintokuitu | 1 g | 3.6 g |
Suola | 0.4 g | 1.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.