Maalaiskinkkukiusaus

Maalaiskinkkukiusaus

Hyvästä kotimaisesta kinkusta valmistuu kätevästi myös kinkkukiusaus. Kevyemmän version saat käyttämällä kerman tilalla maitoa.

Laktoosittoman kinkkukiusauksen saat puolestaan käyttämällä lihalientä tai kookosmaitoa kerman/maidon sijaan.

6

Ainekset

  • 300 g Kotimainen palvikinkku
  • 1 kg perunoita
  • 2 sipulia
  • 2 kananmunaa
  • 5 dl ruokakermaa
  • 1 valkoispulinkynsi
  • suolaa ja mustapippuria

Maalaiskinkkukiusaus — Ohje

  1. Viipaloi kinkku ja kuoritut perunat. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset ja kaada uunivuokaan.
  2. Paista 200 asteessa noin 60 min.

Vinkki!

Muista myös perinteinen kinkkukiusaus Herra Snellmanin reseptillä!

Leikkeleet-Perinteiset leikkeleet

”Perinteiset leikkeleet on olleet suomalaisten suosikkeja vuodesta toiseen ja siksi me halutaan tehdä ne niin hyvin kuin osataan. Natriumglutamaatti me jätettiin kokonaan pois jo vuosia sitten ja alettiin käyttämään enemmän suomalaista lihaa. Näitähän löytyy ilman savustusta ja sitten myös aidoilla leppälastuilla savustettuna.”

Ove, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit