
Entrecôte ja Janssonin kiusaus
1h
6
Keskitaso
Ainekset
Entrecote
- 1 kpl Snellman Naudan entrecoté pihvifilee n. 1 kg
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- tuoretta timjamia
Janssonin kiusaus
- 2 kpl keltasipulia
- 1 kg kiineää perunaa
- 250 g anjovisfileetä
- 4 dl kuohukermaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 2 rkl voita
- 2 rkl korppujauhoja
Bearnaisekastike
- 200 g voita
- 1 kpl salottisipulia
- 3 rkl valkoviinietikkaa
- 0.5 dl vettä
- 1 kpl ruukku tuoretta rakuunaa
- 2 kpl kananmunan keltuaista
- 0.5 dl silputtua tuoretta persiljaa
- 0.5 tl suolaa
- 0.3 tl mustapippuria
Vihreät pavut
- 300 g vihreitä papuja
- 1 kpl salottisipulia hienonnettuna
- 1 rkl voita
- 0.5 kpl sitruunaa
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Ohje
-
Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen kypsennystä.
-
Leikkaa liha paksuiksi pihveiksi, suolaa ja pippuroi lihan molemmat puolet ja lisää muutama oksa timjamia.
-
Grillaa noin viisi minuuttia kummaltakin puolelta tai kunnes näet, että lihan nesteet alkavat tihkua läpi.
-
Ota pihvit pois grillistä ja anna niiden levätä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Janssonin kiusaus
-
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
-
Paista sipuli pehmeäksi voissa, lisää kerma sekä anjovisliemi ja mausta suolalla ja pippurilla.
-
Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi.
-
Aseta leikatut perunat ja anjovisfileet uuninkestävään vuokaan.
-
Kaada päälle anjoviskerma, sekoita ja viimeistele levittämällä voi ja ripottelemalla päälle korppujauhoja.
-
Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Bearnaise-kastike
-
Sulata voi ja ota se pois liedeltä.
-
Kiehauta sipuli, etikka ja vesi ja keitä, kunnes noin 1 rkl on jäljellä.
-
Poimi rakuunan lehdet ja hienonna ne, jos rakuunan varret ovat ohuita, voit leikata myös ne pois. Lisää ne etikkaliemeen ja ota se pois liedeltä.
-
Vatkaa munankeltuaiset liemeen miedolla lämmöllä, kunnes liemi alkaa sakeutua.
-
Ota sitten kastike pois liedeltä ja vatkaa voimakkaasti voita ohuena virtana. Lisää hienonnettu persilja ja mausta suolalla ja pippurilla.
Vihreät pavut
-
Leikkaa pavuista päät pois ja paista niitä voissa noin minuutti.
-
Lisää sipuli, suola ja pippuri ja paista vielä noin minuutti ja purista sitruuna joukkoon.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 530 g | |
---|---|---|
Energia | 887 kJ / 214 kcal | 4703 kJ / 1132 kcal |
Rasva | 16 g | 84.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 9.4 g | 49.7 g |
Hiilihydraatit | 7 g | 36.9 g |
- josta sokereita | 2.5 g | 13.1 g |
Proteiini | 10 g | 53 g |
Ravintokuitu | 0.8 g | 4.5 g |
Suola | 1.5 g | 8.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.