Maatiaispossun kylkiviipaleilla höystetty punakaalilaatikko
6
40min työaika + 2h 10min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Maatiaispossun kylkiviipaleilla höystetty punakaalilaatikko
- 1 kg punakaalia
- 1 kpl lihaliemikuutiota
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun kylkiviipale n. 350 g
- 1 dl riisiä
- 3 kpl sipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- 2 rkl meiramia
- 3 rkl tummaa siirappia
- 4 dl ruokakermaa
- 2 dl vettä
Ohje
Halkaise kaali ja poista kova kanta. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Lisää vettä ja kasvisliemikuutio isoon kattilaan, kiehauta. Hauduta kaalisuikaleita matalalla lämmöllä 10–15 minuuttia.
Kuori ja silppua valkosipulit sekä sipulit. Laita sivuun odottamaan. Leikkaa Snellman Maatiaispossun kylkiviipaleet terävällä veitsellä suikaleiksi.
Ruskista kuumalla pannulla rapeiksi. Valuta pois ylimääräinen paistorasva ja lisää sipuli- ja valkosipulisilppu. Paista matalalla lämmöllä muutama minuutti.
Lisää siirappi sekä mausteet pannulle. Siirrä suikaleet korkeareunaiseen uunivuokaan ja lisää raaka riisi. Valuta kaali ja lisää muiden ainesten joukkoon, sekoita.
Lisää ruokakerma ja vesi ja sekoita tasaiseksi. Paista uunissa 175 asteessa noin 1,5 tuntia.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 300 g | |
---|---|---|
Energia | 576 kJ / 138 kcal | 1729 kJ / 415 kcal |
Rasva | 8.5 g | 25.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.3 g | 10 g |
Hiilihydraatit | 10.3 g | 31 g |
- josta sokereita | 5.8 g | 17.5 g |
Proteiini | 5 g | 14 g |
Ravintokuitu | 1.7 g | 5.2 g |
Suola | 0.6 g | 1.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.