Makaronipata
4
15min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Makaronipata
- 200 g täysjyvämakaronia
- 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g
- 1 kpl sipulia
- 1 rkl öljyä
- 1 kpl lihaliemikuutiota
- 1 kpl Lisäksi
Lisäksi
- 2 dl cheddarjuustoraastetta
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 1 dl basilikanlehtiä
Ohje
Keitä makaroni suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, valuta pasta lävikössä.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa tai paistokasarissa. Lisää sipulit ja paista pari minuuttia, kunnes sipuli on ruskistunut.
Lisää jauheliha. Ruskista. Mausta liha- tai kasvisliemikuutiolla. Sekoita jauhelihaseoksen joukkoon makaronit.
Lisää jauheliha-makaronipadan joukkoon juustoraastetta, halkaistuja kirsikkatomaatteja ja tuoretta basilikaa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 280 g | |
---|---|---|
Energia | 1104 kJ / 265 kcal | 3091 kJ / 742 kcal |
Rasva | 16.6 g | 46.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 7.6 g | 21.3 g |
Hiilihydraatit | 12.6 g | 35.2 g |
- josta sokereita | 1.8 g | 5 g |
Proteiini | 14 g | 40 g |
Ravintokuitu | 2 g | 5.6 g |
Suola | 0.8 g | 2.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.