Siirry sisältöön
Makaronipata

Makaronipata

Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g

4

15min kokonaisaika

Helppo

Koko perheen suosikkiruoka ja kiireisen arjen pelastaja makaroni-jauhelihapata muuttuu salonkikelpoiseksi, kun sekoitat joukkoon cheddarjuustoa, pieniä tomaatteja ja tuoretta basilikaa. Sekoita kypsät makaronit paistinpannulle rasvaisen jauhelihaseoksen joukkoon, jotta saat niihin ihanan maun.

Ainekset

Makaronipata
Lisäksi
  • 2 dl cheddarjuustoraastetta
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 dl basilikanlehtiä

Ohje

Keitä makaroni suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, valuta pasta lävikössä.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa tai paistokasarissa. Lisää sipulit ja paista pari minuuttia, kunnes sipuli on ruskistunut.

Lisää jauheliha. Ruskista. Mausta liha- tai kasvisliemikuutiolla. Sekoita jauhelihaseoksen joukkoon makaronit.

Lisää jauheliha-makaronipadan joukkoon juustoraastetta, halkaistuja kirsikkatomaatteja ja tuoretta basilikaa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 280 g
Energia 1104 kJ / 265 kcal 3091 kJ / 742 kcal
Rasva 16.6 g 46.4 g
- josta tyydyttynyttä 7.6 g 21.3 g
Hiilihydraatit 12.6 g 35.2 g
- josta sokereita 1.8 g 5 g
Proteiini 14 g 40 g
Ravintokuitu 2 g 5.6 g
Suola 0.8 g 2.3 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle