Siirry sisältöön
Makkara-papupata

Makkara-papupata

Kunnon pekoni 150 g

6

30min kokonaisaika

Helppo

Pataruoat ovat edullisia ja riittoisia koko perheen ruokia ja yleensä ne vain paranevat seuraavana päivänä lämmitettäessä. Tätä makkara-papupataakin kannattaa siis tehdä heti kerralla enemmän ja pakata evääksi myös töihin. Testaa meillä Snellmanilla hyväksi havaittu resepti!

Ainekset

Makkara-papupata
  • 1 kpl Snellman Kunnon lenkki luonnonkuoressa 400 g
  • 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
  • 1 kpl punasipulia
  • 1 kpl keltasipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl purkki kidneypapuja (á 380 g/ 230 g)
  • 1 kpl purkkia valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
  • 200 g säilykeherkkusieniä
  • 1 kpl punaista paprikaa
  • 1 kpl yrttistä tomaattimurskaa
  • 2 tl rosmariinia
  • 5 dl vettä
  • 3 rkl vasikanfondia
  • 1 tl suolaa
  • 1.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl voita paistamiseen

Ohje

Pilko ja kuullota sipulit

Leikkaa makkara ja pekoni paloiksi ja ruskista molemmat pannulla

Murskaa valkosipuli ja pilko paprika

Valuta pavut ja herkkusienet

Kaada kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä noin puoli tuntia.

Vinkkejä

Kokeile myös tätä mausteista makkara-papupadan ohjetta, johon sopii esimerkiksi All Natural Chorizo grillimakkara.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 400 g
Energia 394 kJ / 95 kcal 1575 kJ / 379 kcal
Rasva 6.1 g 24.4 g
- josta tyydyttynyttä 2.3 g 9.1 g
Hiilihydraatit 3.9 g 15.7 g
- josta sokereita 1.4 g 5.7 g
Proteiini 5 g 20 g
Ravintokuitu 2.1 g 8.2 g
Suola 0.9 g 3.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle