
Makkara-papupata
6
30min kokonaisaika
Helppo
Pataruoat ovat edullisia ja riittoisia koko perheen ruokia ja yleensä ne vain paranevat seuraavana päivänä lämmitettäessä.
Tätä makkara-papupataakin kannattaa siis tehdä heti kerralla enemmän ja pakata evääksi myös töihin. Testaa meillä Snellmanilla hyväksi havaittu resepti!
Ainekset
Makkara-papupata
- 1 kpl Snellman Kunnon lenkki luonnonkuoressa 400 g
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 1 kpl punasipulia
- 1 kpl keltasipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl purkki kidneypapuja (á 380 g/ 230 g)
- 1 kpl purkkia valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
- 200 g säilykeherkkusieniä
- 1 kpl punaista paprikaa
- 1 kpl yrttistä tomaattimurskaa
- 2 tl rosmariinia
- 5 dl vettä
- 3 rkl vasikanfondia
- 1 tl suolaa
- 1.5 tl rouhittua mustapippuria
- 1 rkl voita paistamiseen
Ohje
Pilko ja kuullota sipulit
Leikkaa makkara ja pekoni paloiksi ja ruskista molemmat pannulla
Murskaa valkosipuli ja pilko paprika
Valuta pavut ja herkkusienet
Kaada kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä noin puoli tuntia.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 400 g | |
---|---|---|
Energia | 412 kJ / 99 kcal | 1646 kJ / 396 kcal |
Rasva | 6.1 g | 24.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.3 g | 9.1 g |
Hiilihydraatit | 4.3 g | 17.4 g |
- josta sokereita | 1.5 g | 5.8 g |
Proteiini | 5 g | 22 g |
Ravintokuitu | 2.4 g | 9.7 g |
Suola | 0.9 g | 3.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.