Maksapurilainen
4
1h työaika + 1h kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Maksapurilainen
- 500 g Snellman Naudan maksapala n. 500 g
- 1 dl vehnäjauhoja
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl paprikajauhetta
- 0.5 tl mustapippuria
Paistamiseen
- 1 rkl voita
Ratatuille
- 0.5 kpl munakoisoa
- 0.5 kpl kesäkurpitsaa
- 1 kpl suippopaprikarenkaita koristeluun
- 1 kpl sipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 3 kpl tomaattia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl provencen yrttiseosta
- 1 tl suolaa
- 0.25 tl mustapippuria
- 0.5 tl sokeria
Lisäksi
- 4 kpl hampurilaissämpylää
Ohje
Tee ensin ratatuille. Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa ja paprikat reiluiksi paloiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Hienonna valkosipulit. Lohko tomaatit
Kuumenna öljy pannulla ja paista munakoisoja, kunnes ne hieman pehmenevät ja saavat väriä pintaan. Lisää seuraavaksi kesäkurpitsat. Paista kesäkurpitsoiden jälkeen paprikat, sipulit ja valkosipuli. Lisää kaikki ainekset pannulle, mausta ja sekoita. Anna ratatouillen hautua kannen alla 20-30 minuuttia
Valmistele maksapihvit. Poista maksasta kalvot ja viipaloi maksa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi Sekoita keskenään vehnäjauhot ja mausteet. Jauhota maksaviipaleet pyöräyttämällä ne jauho-mausteseoksessa
Sulata voi pannulla ja anna sen hieman ruskistua. Paista maksa nopeasti, pari minuuttia molemmin puolin
Paahda hampurilaissämpylä pannulla. Pane hampurilaissämpylän väliin maksapihvi ja ratatuillea.
Nauti heti.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 400 g | |
---|---|---|
Energia | 492 kJ / 117 kcal | 1968 kJ / 468 kcal |
Rasva | 3.6 g | 14.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 1 g | 4.2 g |
Hiilihydraatit | 13.3 g | 53.3 g |
- josta sokereita | 2.7 g | 10.8 g |
Proteiini | 8 g | 30 g |
Ravintokuitu | 1.3 g | 5.2 g |
Suola | 0.7 g | 2.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.