Siirry sisältöön
Maksapurilainen

Maksapurilainen

Naudan maksapala n. 500 g

4

1h työaika + 1h kokonaisaika

Helppo

Ei ehkä se ihan tavallisin valinta hampurilaissämpylän väliin, mutta Ratatuillen kanssa huikea makuelämys. Kannattaa kokeilla!

Ainekset

Maksapurilainen
Paistamiseen
  • 1 rkl voita
Ratatuille
  • 0.5 kpl munakoisoa
  • 0.5 kpl kesäkurpitsaa
  • 1 kpl suippopaprikarenkaita koristeluun
  • 1 kpl sipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 3 kpl tomaattia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl provencen yrttiseosta
  • 1 tl suolaa
  • 0.25 tl mustapippuria
  • 0.5 tl sokeria
Lisäksi
  • 4 kpl hampurilaissämpylää

Ohje

Tee ensin ratatuille. Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa ja paprikat reiluiksi paloiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Hienonna valkosipulit. Lohko tomaatit

Kuumenna öljy pannulla ja paista munakoisoja, kunnes ne hieman pehmenevät ja saavat väriä pintaan. Lisää seuraavaksi kesäkurpitsat. Paista kesäkurpitsoiden jälkeen paprikat, sipulit ja valkosipuli. Lisää kaikki ainekset pannulle, mausta ja sekoita. Anna ratatouillen hautua kannen alla 20-30 minuuttia

Valmistele maksapihvit. Poista maksasta kalvot ja viipaloi maksa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi Sekoita keskenään vehnäjauhot ja mausteet. Jauhota maksaviipaleet pyöräyttämällä ne jauho-mausteseoksessa

Sulata voi pannulla ja anna sen hieman ruskistua. Paista maksa nopeasti, pari minuuttia molemmin puolin

Paahda hampurilaissämpylä pannulla. Pane hampurilaissämpylän väliin maksapihvi ja ratatuillea.

Nauti heti.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 400 g
Energia 492 kJ / 117 kcal 1968 kJ / 468 kcal
Rasva 3.6 g 14.2 g
- josta tyydyttynyttä 1 g 4.2 g
Hiilihydraatit 13.3 g 53.3 g
- josta sokereita 2.7 g 10.8 g
Proteiini 8 g 30 g
Ravintokuitu 1.3 g 5.2 g
Suola 0.7 g 2.9 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle