Moussaka
6
1h 30min kokonaisaika
Keskitaso
Ainekset
Moussaka
- 5 kpl keitettyä perunaa
- 1 kpl kesäkurpitsaa
- 1 kpl munakoisoa
Jauhelihakastike
- 1 kpl Snellman Kunnon naudan jauheliha 10 % 400 g
- 6 kpl tomaattia
- 1 kpl sipulia
- 2 dl lihalientä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 0.5 tl valkosipulijauhetta
- 0.5 tl yrttimaustesekoitusta
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Juustokastike
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 1.5 dl mozzarellaraastetta
- 3 dl maitoa
- 0.5 dl parmesaani juustoa
Ohje
Pilko tomaatit ja poista niistä kannat. Kuori ja hienonna sipuli. Keitä perunat.
Lämmitä paistinpannu miedolla lämmöllä ja paista sipuli pehmeäksi oliiviöljyssä (1 rkl). Lisää jauheliha ja paista.
Mausta suolalla, pippurilla, valkosipulijauheella ja yrttimausteella. Sekoita joukkoon tomaatit ja paista vielä pari minuuttia.
Juustokastike
Hauduta maito kattilassa sekoittaen. Mausta suolalla ja valkosipulilla. Lisää laimennettu maissitärkkelys. Lisää juusto ja sekoita kunnes juusto on sulanut ja kastike on sileä.
Kaada juustokastike jauhelihamoussakan päälle ja ripottele päälle riittävästi parmesaanijuustoa.
Paista moussaka uunissa 200 asteessa 20 min tai kunnes sillä on kaunis väri. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.
Vinkki!
Tämä moussaka ohje soveltuu toki tehtäväksi myös pelkästään kesäkurpitsasta tai munakoisosta.
Tutustu myös lenkki-munakoisovuokaan, täytettyihin kreikkalaisiin munakoisoihin sekä muihin kreikkalaisen keittiön resepteihin!
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 380 g | |
---|---|---|
Energia | 377 kJ / 90 kcal | 1434 kJ / 343 kcal |
Rasva | 4.7 g | 17.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.1 g | 8.2 g |
Hiilihydraatit | 5.1 g | 19.3 g |
- josta sokereita | 2.8 g | 10.7 g |
Proteiini | 6 g | 24 g |
Ravintokuitu | 1.2 g | 4.4 g |
Suola | 0.4 g | 1.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.