Siirry sisältöön
Nduja-gnocchit

Nduja-gnocchit

Hot nduja grillimakkara 230 g

40min (josta aktiivista 30min)

4

Keskitaso

Tästä herkkupannusta löytyy kesän ihanimpia kotimaisia kasviksia, perunagnoccheja sekä Snellmanin uutta hot nduja -grillimakkaraa. Makkara on maustettu italialaistyyppisellä mehevällä salamitahnalla, jonka valmistamme itse täällä Pietarsaaressa. Tässä gnocchipannussa on juuri sopivasti potkua ja lempeyttä, ja se on lisäksi helppo valmistaa.

Ainekset

  • 1 kpl Snellman Hot nduja grillimakkara 230 g
  • 500 g perunagnoccheja
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 rkl täysjyväsinappi
  • 1.5 dl herneitä
  • 10 kpl retiisiä
  • 250 g kirsikkatomaatteja (erivärisiä)
  • 1 dl vettä
  • 0.5 kpl ruukkua minttua
  • 0.2 kpl ruukkua tilliä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 2 tl voita paistamiseen
  • tuoreita yrttejä koristeluun (esm. persiljaa tai ruohosipulia)

Ohje

Kuori herneenpalot ja halkaise retiisit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Hienonna tilli ja suikaloi mintunlehdet. Halkaiset tomaatit. Jos käytät pakasteherneitä, sulata ne nopeasti kattilassa pienen vesitilkan kanssa.

Lisää voita kuumalle, mahdollisimman laakealle pannulle (n. 30 cm). Paista gnoccheja öljyssä muutama minuutti, silloin tällöin käännellen, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja hieman rapeita. Ota gnocchit pois pannulta ja jätä lautaselle odottamaan.

Leikkaa Hot nduja grillimakkarat suupalan kokoisiksi paloiksi. Lisää pannulle tarvittaessa voita ja ruskista makkarat kevyesti pannulla. Kun makkarat ovat melkein valmiit, lisää valkosipuli ja freesaa pari minuuttia. Älä kuitenkaan anna valkosipulin ruskistua.

Lisää pannulle sinappi, tomaattipyree, vesi, puolitetut tomaatit ja retiisit sekä suola ja pippuri. Peitä kannella ja anna kypsyä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat lämmenneet ja retiisit ovat hieman pehmenneet.

Lisää ruskistetut gnocchit, herneet sekä parmesaaniraaste ja anna hautua vielä pari minuuttia.

Sekoita hienonnetut yrtit gnocchipaistoksen sekaan juuri ennen tarjoilua.

Koristele annokset halutessasi parmesaanilastuilla ja tuoreilla yrteillä.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 300 g
Energia 638 kJ / 152 kcal 1913 kJ / 456 kcal
Rasva 6.5 g 19.5 g
- josta tyydyttynyttä 2.6 g 7.8 g
Hiilihydraatit 15.7 g 47 g
- josta sokereita 1.5 g 4.4 g
Proteiini 7 g 20 g
Ravintokuitu 1.4 g 4.2 g
Suola 1.3 g 4 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle