Siirry sisältöön
Nopea bulgogi

Nopea bulgogi

Naudan nopeat paistisuikaleet 250 g

2

25min työaika + 25min kokonaisaika

Helppo

Tulta ja lihaa korealaisittain, eli klassinen bulgogi. Marinoitu liha valmistetaan perinteisellä tavalla, bulgogi tarkoittaa käytännössä tulta ja lihaa, mutta ateria on vain niin tulinen kuin itse haluat. Reseptissä mausteisuus on maltillinen, mutta liha parasta kotimaista A-luokkka.

Ainekset

Nopea bulgogi
Kastike
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 kpl 2–3 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 0.5 kpl chiliä
  • 1 kpl Lisäksi
Lisäksi
  • 1.5 dl basmatiriisiiä
  • 2 kpl kevätsipulia varsineen
  • 1 kpl porkkanaa
  • 2 tl mustia seesaminsiemeniä

Ohje

Kuori inkivääri ja valkosipuli. Leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Viipaloi myös chili. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kulhossa.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

Hienonna kevätsipulit. Kuori porkkana ja leikkaa siitä ohuita suikaleita kuorimaveitsellä.

Ruskista liha seesamiöljyssä ja sekoita joukkoon kastike. Anna hautua muutama minuutti, kunnes kastike on tahmeaa.

Jaa riisi annoskulhoihin. Lisää päälle liha, porkkanasuikaleet ja hienonnettu kevätsipulit. Viimeistele annos seesaminsiemenillä.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 280 g
Energia 814 kJ / 193 kcal 2280 kJ / 542 kcal
Rasva 5.6 g 15.8 g
- josta tyydyttynyttä 2 g 5.5 g
Hiilihydraatit 23.5 g 65.8 g
- josta sokereita 4.9 g 13.6 g
Proteiini 12 g 34 g
Ravintokuitu 1.5 g 4.1 g
Suola 2 g 5.7 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kokkaa resepti vaiheittain

Katso koko reseptivideo

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle