Paneroitua possua ja nuudeleita
4
40min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Paneroitua possua ja nuudeleita
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun lehtipihvi ulkofileestä 2 kpl 240 g
- 1 dl pankojauhoja
- 7 kpl kaffirlimetin lehteä
- 1 tl suolaa
- 1 tl rouhittua viispippuria
- 1 kpl raastettua limen kuorta
Paistamiseen
- 1 dl öljyä
Nuudeleihin
- 300 g nuudeleita
- 300 g kaalia
- 2 kpl vihreää chiliä
- 0.5 tl kokonaisia fenkolinsiemeniä
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl siirappia
- 0.5 tl suolaa
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 dl suolapähkinöitä
- 0.5 kpl ruukkua korianteria
- 0.5 kpl ruukkua tilliä
Ohje
Ota Maatiaispossun ohuen ohuet fileet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Laita nuudelit haaleaan veteen likoamaan.
Suikaloi kaali, silppua chilit ja fenkolinsiemenet esim. veitsellä leikaten. Kuumenna öljy laakeassa pannussa tai paistokasarissa ja kuullota kaalisuikaleet, chilisilppu ja fenkoli öljyssä.
Mausta siirapilla, suolalla ja viinietikalla. Valuta nuudelit hyvin ja lisää ne yhdessä suolapähkinöiden ja silputtujen yrttien kanssa pannuun. Kuumenna.
Sekoita korppu- tai pankojauhot, murennetut kaffirlimetinlehdet, suola, pippuri ja raastettu limen kuori. Leikkaa Maatiaispossun pihvit kolmeen osaan ja pyörittele palat kauttaaltaan jauho-mausteseoksessa.
Kuumenna öljy 180 asteeseen. Paista leivitetyt lihaviipaleet kuumassa öljyssä kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. Nauti kaali-nuudelilisukkeen kanssa.
Vinkkejä
Voit paistaa leivitettyihin possuviipaleisiin rapean pinnan paistinpannussa pienessä määrässä rasvaa.
Kokeile myös japanilaista nuudelikeittoa eli ramen-keittoa. Herra Snellmanin tapaan valmistettuna siihen tulee naudan sisäpaistia.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 250 g | |
---|---|---|
Energia | 1402 kJ / 336 kcal | 3505 kJ / 840 kcal |
Rasva | 18.6 g | 46.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.9 g | 4.7 g |
Hiilihydraatit | 25.7 g | 64.1 g |
- josta sokereita | 4.2 g | 10.6 g |
Proteiini | 13 g | 33 g |
Ravintokuitu | 4.5 g | 11.2 g |
Suola | 1.3 g | 3.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.