
Pannulasagne
Kunnon naudan jauheliha 10 % 400 g35min (josta aktiivista 20min)
4
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Kunnon naudan jauheliha 10 % 400 g
- 1 kpl sipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 tl oreganoa
- 1 tl timjamia
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 2 kpl tölkki tomaattimurskaa (á 400 g)
- 2 dl vettä
- 2 rkl lihafondia
- 8 kpl lasagnelevyä
- 200 g Ricottajuustoa
- 0.5 kpl ruukkua basilikaa
- 150 g kirsikkatomaatteja
- mustapippuria myllystä
Ohje
-
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy korkeareunaisessa pannussa ja ruskista jauheliha.
-
Lisää sipulit ja jatka paistamista vielä 2 minuuttia tai kunnes sipuli on pehmeää. Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja pippurilla.
-
Kaada pannulle tomaattimurska, vesi ja fondi. Keitä kannen alla pari minuuttia.
-
Riko lasagnelevyt muutamaan osaan ja upota ne kastikkeeseen. Peitä kannella ja anna kiehua kevyesti poreillen noin 15–20 minuuttia. Sekoita välillä kypsennyksen aikana. Tarkista pastan kypsyys.
-
Lusikoi pinnalle ricottajuusto ja pyöräytä kevyesti lusikalla, jotta ricottajuusto sekoittuu hieman lasagneen.
-
Puolita kirsikkatomaatit ja lisää pannulle. Viimeistele pannulasagne tuoreella basilikalla. Rouhi pinnalle mustapippuria.
Vinkkejä
Pannulasagnen tavoin kätevästi yhdessä kattilassa valmistuu myös lasagnekeitto. Katso resepti täältä!
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 450 g | |
---|---|---|
Energia | 418 kJ / 100 kcal | 1881 kJ / 449 kcal |
Rasva | 4.4 g | 19.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.8 g | 8.2 g |
Hiilihydraatit | 7.8 g | 35 g |
- josta sokereita | 2.2 g | 9.9 g |
Proteiini | 7 g | 30 g |
Ravintokuitu | 1.1 g | 5.1 g |
Suola | 0.7 g | 3.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.