Paremmat lihapullat

Arvio 4 5:stä perustuen 2 asiakkaan arvotukseen.
Paremmat lihapullat 1

Lihapullat ovat taatusti yksi suosituimmista jauheliharuoista ja niitä voi valmistaa monella eri ohjeella. Silloin tällöin saattaa vastaan tulla lihapullaohje, jossa yhtenä ainesosana on sipulikeitto. Tämä lihapullaresepti sisältää sen sijaan tuoretta sipulia ja ne tärkeimmät mausteet. Nämä paremmat lihapullat ovatkin saaneet tittelinsä siitä, että makua pyöristämään on käytetty kermaviiliä. Jokainen päättäköön itse kumpi on parempi – nämä vai mummon lihapullat. Makoisia ovat!

Lihapullia on helppo ja hauska tehdä, ja Herra Snellmanin lihapullaohjeella onnistut varmasti! Lisukkeeksi sopii esimerkiksi perunamuusi ja puolukkahillo, riippuen mistä tykkää. Hauskaa kokkailua!

4 30 min

Ainekset

  • 400 g paistijauheliha
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 sipuli
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 rkl voita paistamiseen

Tee näin

  1. Sekoita korppujauhot ja kermaviili, anna turvota
  2. Kuullota sipuli voissa. Sekoita ainekset
  3. Muotoile lihapullat ja paista pannulla kauniin ruskeiksi
  4. Voit myös kypsentää lihapullat uunissa 220 °C noin 20 min.
  5. P.S. Tässäpä vinkki, mikäli käy niin, että lihapullia sattuisi jäämään yli. Voit nimittäin käyttää lihapullat seuraavana päivänä vaikkapa lämpimiin lihapullaleipiin. Päälle runsaasti juustoa, nam.
  6. Herra Snellmanin resepti ole hyvä!

Vinkki!

Tiesitkö, että lihapullataikinaan voi lisätä kermaa tai kivennäisvettä? Sivuiltamme löytyy myös resepti, jossa lihapullat valmistetaan juuri tuolla tavalla!

Kunnon jauheliha

”Mietittiin, että millaisesta jauhelihasta sitä itse tykkää laittaa ruokaa ja saatiin idea Kunnon jauhelihasta, joka tehdään pelkästään pakastamattomasta lihasta. Parasta tässä on se tuoreen lihan raikas maku ja tuoksu.”

Kim, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä