Siirry sisältöön
Parmesaanigratinoidut possunleikkeet

Parmesaanigratinoidut possunleikkeet

Maatiaispossun Rapea wieninleike 2 kpl 340 g

2

20min työaika + 40min kokonaisaika

Helppo

Tässä reseptissä Maatiaspossun rapeat wieninleikkeet gratinoidaan italialaiseen tyyliin parmesaanilla ja mozzarellalla. Leikkeet paistetaan rapeiksi, kuorrutetaan tomaattikastikkeella sekä reilulla kasalla juustoa, ja tarjoillaan valkosipulilla maustettujen paahdettujen ruusukaalien kera.

Ainekset

Gratinoidut possunleikkeet
Ruusukaalit
  • 200 g ruusukaalia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.3 tl rouhittua mustapippuria
Lisäksi
  • 1 kpl ruukkua basilikaa

Ohje

Sivele öljyä kevyesti leikkeiden pintaan, molemmille puolille. Kypsennä pannulla, uunissa (225 astetta ja n. 15 minuuttia) tai airfryerissa (180 astetta ja n. 10 min). Lisää raastettu parmesaani, tomaattikastike ja lopulta mozzarellaraaste leikkeiden päälle. Gratinoi uunissa, grillivastuksen alla, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä (noin 8 min).

Poista ruusukaalien kanta sekä uloimmat lehdet ja halkaise ruusukaalit tarvittaessa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ruusukaalit, valkosipuli, suola sekä öljy kulhoon ja pyörittele sekaisin. Kypsennä airfryerissa (180 astetta ja noin 10 min) min tai uunissa (200 astetta ja noin 15 min).

Tarjoile gratinoidut possunleikkeet paahdettujen ruusukaalien kanssa ja viimeistele annokset basilikalla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 350 g
Energia 985 kJ / 237 kcal 3446 kJ / 828 kcal
Rasva 16 g 55.9 g
- josta tyydyttynyttä 3.2 g 11.2 g
Hiilihydraatit 9.1 g 31.9 g
- josta sokereita 2.2 g 7.6 g
Proteiini 13 g 46 g
Ravintokuitu 2.1 g 7.3 g
Suola 1.4 g 5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle