Siirry sisältöön
Pekoni-lihamureke

Pekoni-lihamureke

Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g

4

1h kokonaisaika

Helppo

Lihamurekkeen sively ketsupilla on amerikkalainen keksintö ja se onkin helppo tapa saada vaihtelua tuttuun ruokaan. Tulisemman version saat käyttämällä chilikastiketta. Entistä herkullisemmaksi lihamureke muuttuu, kun se kiedotaan rapeaan pekoniin.

Ainekset

Pekoni-lihamureke

Ohje

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, vesi sekä hienonnettu sipuli ja anna turvota hetken aikaa. Lisää kananmunat, jauheliha ja mausteet. Sekoita hyvin. Muotoile jauhelihaseoksesta limppu ja aseta se voideltuun uunivuokaan. Levitä sudilla kevyesti ketsuppi lihamurekkeen pintaan. Lopuksi kiedo pekonisiivut lihamurekkeen ympärille ja paista uunissa 35-40 minuuttia. Tarjoile perunoiden ja omavalintaisen kastikkeen kanssa.

Vinkki!

Ota kokeiluun myös perinteinen jauhelihamureke Herra Snellmanin reseptillä!

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 180 g
Energia 1132 kJ / 272 kcal 2038 kJ / 490 kcal
Rasva 19.3 g 34.7 g
- josta tyydyttynyttä 7.5 g 13.4 g
Hiilihydraatit 8.6 g 15.5 g
- josta sokereita 2 g 3.6 g
Proteiini 16 g 28 g
Ravintokuitu 1.4 g 2.5 g
Suola 1.6 g 2.9 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle