Pekoni-lihamureke
4
1h kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Pekoni-lihamureke
- 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g
- 100 g Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 1 dl vettä
- 1 kpl sipulia
- 2 kpl kananmunaa
- 1 rkl sinappia
- 1 tl soijakastiketta
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 2 rkl ketsuppia
- 2 dl kaurahiutaleita
Ohje
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, vesi sekä hienonnettu sipuli ja anna turvota hetken aikaa. Lisää kananmunat, jauheliha ja mausteet. Sekoita hyvin. Muotoile jauhelihaseoksesta limppu ja aseta se voideltuun uunivuokaan. Levitä sudilla kevyesti ketsuppi lihamurekkeen pintaan. Lopuksi kiedo pekonisiivut lihamurekkeen ympärille ja paista uunissa 35-40 minuuttia. Tarjoile perunoiden ja omavalintaisen kastikkeen kanssa.
Vinkki!
Ota kokeiluun myös perinteinen jauhelihamureke Herra Snellmanin reseptillä!
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 180 g | |
---|---|---|
Energia | 1132 kJ / 272 kcal | 2038 kJ / 490 kcal |
Rasva | 19.3 g | 34.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 7.5 g | 13.4 g |
Hiilihydraatit | 8.6 g | 15.5 g |
- josta sokereita | 2 g | 3.6 g |
Proteiini | 16 g | 28 g |
Ravintokuitu | 1.4 g | 2.5 g |
Suola | 1.6 g | 2.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.