Pekonipasta
4
20min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Pekonipasta
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 300 g pastaa
- 1 g sipulia
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 100 g pinaattia
- 150 g maustettua tuorejuustoa
- 1 dl vettä
- 0.5 kpl ruukkua basilikaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 dl juustoraastetta
Ohje
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Leikkaa pekoninippu neljään osaan ja viipaloi sipuli.
Ruskista pekonipalat laakeassa paistinpannussa tai paistokasarissa yhdessä sipuliviipaleiden kanssa.
Lisää kirsikkatomaatit, pinaatti, tuorejuusto, neste, silputut basilikan lehdet ja mustapippuri.
Kiehauta.
Nosta kypsä pasta kattilasta kastikkeen joukkoon pannuun ja sekoita.
Tarjoile pekonipasta halutessasi raastetun pastajuuston kera.
Vinkki!
Pekonipasta saa uutta makua, kun korvaat ohjeessa käytetyn 1 dl vettä valkoviinillä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 300 g | |
---|---|---|
Energia | 695 kJ / 166 kcal | 2085 kJ / 497 kcal |
Rasva | 7.2 g | 21.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.4 g | 10.1 g |
Hiilihydraatit | 18 g | 54 g |
- josta sokereita | 1.5 g | 4.4 g |
Proteiini | 7 g | 20 g |
Ravintokuitu | 1.3 g | 3.9 g |
Suola | 0.7 g | 2.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.