Siirry sisältöön
Pekonipasta

Pekonipasta

Kunnon pekoni 150 g

4

20min kokonaisaika

Helppo

Pekonipasta on täyttävä ja maukas ruokalaji, joka valmistuu käden käänteessä. Herra Snellmanin pekonipastan ohje sisältää aidosti suomalaista Kunnon pekonia, sillä valmistamme sen Pietarsaaressa suomalaisesta lihasta. Pekonin lisäksi herkullisia makuvivahteita pastaan tuovat pinaatti, kirsikkatomaatit ja maustettu tuorejuusto. Pekonipasta maistuu joko sellaisenaan tai pastajuustoraasten kanssa tarjoiltuna.

Ainekset

Pekonipasta
  • 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
  • 300 g pastaa
  • 1 g sipulia
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 100 g pinaattia
  • 150 g maustettua tuorejuustoa
  • 1 dl vettä
  • 0.5 kpl ruukkua basilikaa
  • 1 kpl ripaus mustapippuria
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 dl juustoraastetta

Ohje

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Leikkaa pekoninippu neljään osaan ja viipaloi sipuli.

Ruskista pekonipalat laakeassa paistinpannussa tai paistokasarissa yhdessä sipuliviipaleiden kanssa.

Lisää kirsikkatomaatit, pinaatti, tuorejuusto, neste, silputut basilikan lehdet ja mustapippuri.

Kiehauta.

Nosta kypsä pasta kattilasta kastikkeen joukkoon pannuun ja sekoita.
Tarjoile pekonipasta halutessasi raastetun pastajuuston kera.

Vinkki!

Pekonipasta saa uutta makua, kun korvaat ohjeessa käytetyn 1 dl vettä valkoviinillä.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 300 g
Energia 695 kJ / 166 kcal 2085 kJ / 497 kcal
Rasva 7.2 g 21.6 g
- josta tyydyttynyttä 3.4 g 10.1 g
Hiilihydraatit 18 g 54 g
- josta sokereita 1.5 g 4.4 g
Proteiini 7 g 20 g
Ravintokuitu 1.3 g 3.9 g
Suola 0.7 g 2.1 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle