Siirry sisältöön
Perunasosekeitto ja savupekonikrutongit

Perunasosekeitto ja savupekonikrutongit

Kunnon savupekoni 150 g

4

30min kokonaisaika

Yksinkertaisen mutta maukkaan perunasosekeiton kruunaavat savupekonikrutongit, jotka valmistuvat käden käänteessä paahtoleivästä ja meidän Kunnon savupekonista. Simppeli soppa saa lisämakua purkillisesta ranskankermaa, joka tuo keittoon mukavaa kirpsakkuutta. Todellinen budjettiruoka, joka sopii niin arkiseksi lounaaksi kuin juhlavan illallismenun alkupalaksi. Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.

Ainekset

Keitto
  • 500 g jauhoisia perunoita
  • 1 kpl purjosipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 7 dl vettä
  • 1 kpl kasvisliemikuutiota
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 150 g ranskankermaa
  • 1 kpl sipulia
Savupekoni-krutongit

Ohje

Kuori ja paloittele perunat. Poista purjon kanta. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo, voit myös käyttää vihreän osan!
Kuori ja leikkaa sipuli ja valkosipulinkynnet muutamaan osaan. Lorauta öljyä isoon kattilaan ja lisää kasvikset. Kuullota keskilämmöllä muutama minuutti, älä ruskista.
Lisää seuraavaksi vesi, kasvisliemikuutio sekä suola. Anna porista kannen alla 15–20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Valuta noin puolet keitinvedestä pois, mutta ota se talteen.
Lisää kattilaan ruokakerma ja ranskankerma. Soseuta silkkiseksi keitoksi sauvasekoittimen avulla. Kuumenna keitto, tarkasta maku sekä keiton paksuus. Jos keitto on mielestäsi liian paksua voit lisätä hieman keitinvettä. Tarjoile keitto savupekonikrutonkien kanssa.
Valmista krutongit. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Levitä pekoniviipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Peitä pelti toisella leivinpaperilla, tämä estää rasvan roiskumisen uunissa.
Paahda uunissa 6–9 minuuttia. Pidä pekoneita silmällä, etteivät ne pala. Ota pekonit uunista ja nosta talouspaperille, jotta ylimääräinen rasva imeytyy talouspaperiin. Paahda leivät ja leikkaa kuutioiksi, murskaa rapeat pekonit pienemmäksi.
Sekoita leipäkuutiot ja pekoninpalat kulhossa. Ripottele keiton päälle.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 450 g
Energia 450 kJ / 108 kcal 2023 kJ / 486 kcal
Rasva 7.7 g 34.9 g
- josta tyydyttynyttä 3.3 g 14.8 g
Hiilihydraatit 6.7 g 30.2 g
- josta sokereita 1.2 g 5.3 g
Proteiini 3 g 12 g
Ravintokuitu 0.6 g 2.7 g
Suola 0.9 g 4.1 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle