Kuori ja paloittele perunat. Poista purjon kanta. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo, voit myös käyttää vihreän osan!
Kuori ja leikkaa sipuli ja valkosipulinkynnet muutamaan osaan. Lorauta öljyä isoon kattilaan ja lisää kasvikset. Kuullota keskilämmöllä muutama minuutti, älä ruskista.
Lisää seuraavaksi vesi, kasvisliemikuutio sekä suola. Anna porista kannen alla 15–20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Valuta noin puolet keitinvedestä pois, mutta ota se talteen.
Lisää kattilaan ruokakerma ja ranskankerma. Soseuta silkkiseksi keitoksi sauvasekoittimen avulla. Kuumenna keitto, tarkasta maku sekä keiton paksuus. Jos keitto on mielestäsi liian paksua voit lisätä hieman keitinvettä. Tarjoile keitto savupekonikrutonkien kanssa.
Valmista krutongit. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Levitä pekoniviipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Peitä pelti toisella leivinpaperilla, tämä estää rasvan roiskumisen uunissa.
Paahda uunissa 6–9 minuuttia. Pidä pekoneita silmällä, etteivät ne pala. Ota pekonit uunista ja nosta talouspaperille, jotta ylimääräinen rasva imeytyy talouspaperiin. Paahda leivät ja leikkaa kuutioiksi, murskaa rapeat pekonit pienemmäksi.
Sekoita leipäkuutiot ja pekoninpalat kulhossa. Ripottele keiton päälle.