Siirry sisältöön
Pestomarinoitua porsaan ulkofileetä

Pestomarinoitua porsaan ulkofileetä

Maatiaispossun ulkofilee n. 1,3 kg

45min (josta aktiivista 25min)

6

Helppo

Peston juuret johtavat aika lailla etelään, aina Pohjois-Italiaan saakka. Yhdistelemällä tämä fantastinen maustetahna maailman suomalaisimman possun ulkofileen kanssa saat aikaan maukkaan kokonaisuuden sekä arkeen että juhlaan.

Ainekset

Pestomarinoitua porsaan ulkofile
Marinadi porsaan ulkofileelle
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 0.5 dl balsamicoa
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 tl dijon sinappia
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 4 rkl pestokastiketta
  • 1 kpl sitruunan raastettu kuori ja mehu

Ohje

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ruskista fileen pinnat pannulla voissa. Mausta reilusti suolalla, pippurilla sekä yrttiseoksellla.

Kypsennä fileetä uunissa noin 20 minuuttia. Anna lihan jäähtyä ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi, mutta jätä viipaleet riviksi fileen muotoon.

Sekoita marinadin ainekset, nosta viipaloitu filee sopivaan astiaan ja kaada marinadi sen päälle. Peitä kelmulla tai foliolla ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Tarjoa kylmänä vaikkapa perunasalaatin kanssa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 230 g
Energia 1143 kJ / 275 kcal 2628 kJ / 633 kcal
Rasva 20.5 g 47.3 g
- josta tyydyttynyttä 5.8 g 13.3 g
Hiilihydraatit 2.5 g 5.7 g
- josta sokereita 2.3 g 5.3 g
Proteiini 19 g 44 g
Ravintokuitu 0.2 g 0.4 g
Suola 1.5 g 3.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle