Pho-keitto jauhelihalla ja pekoni-chiliöljyllä
6
1h kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Pikainen Pho-liemi
- 2 kpl sipulia
- 1 kpl 2–3 cm pala tuoretta inkivääriä
- 4 kpl neilikkaa
- 3 kpl tähtianista
- 2 kpl kanelitankoa
- 2 kpl kardemummaa (kokonainen)
- 2 tl kokonaisia korianterinsiemeniä
- 1.5 l lihalientä
- 1 rkl fariinisokeria
- 1 rkl kalakastiketta
- 0.5 tl suolaa
Lisäksi
- 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g
- 200 g riisinuudelia
- 0.5 kpl kiinankaalta
- 1 kpl sipulia
- 0.5 dl tuoreita yrttejä
- 0.5 dl Hoisin-kastiketta
- 0.5 tl suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
Pekoni-chiliöljy
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 5 kpl valkosipulinkynttä
- 3 kpl punaista chiliä
- 2 kpl limen mehu ja kuoriraaste
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 dl rypsiöljyä
Ohje
Pho-keitto jauhelihalla
Valmista ensin liemi. Halkaise sipulit ja inkivääri. Paahda niitä kuivalla kuumalla pannulla, jotta saavat kunnolla väriä. Laita neilikat, tähtianikset, kanelitangot, kardemummat ja korianterinsiemenet kattilaan ja paahda hetki.
Lisää lihaliemi, sipulin puolikkaat, inkivääri ja fariinisokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia puolisen tuntia. Mausta kalakastikkeella ja suolalla. Siivilöi ja pidä lämpimänä.
Ruskista jauheliha ja mausta se suolalla ja mustapippurilla. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja jaa kulhoihin. Leikkaa kiinankaali paloiksi ja makea sipuli ohuiksi siivuiksi. Jaa jauheliha, kiinankaali ja sipuli kulhoihin, lisää runsaasti tuoreita yrttejä ja kaada kuuma liemi päälle.
Tarjoile pho-keiton kanssa hoisin-kastiketta ja pekoni-chiliöljyä.
Pekoni-chiliöljy
Hienonna pekoni ja ruskista se rapeaksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne pannulle pekonin joukkoon, paista muutama minuutti.
Hienonna chili ja lisää pannulle. Paista hetki. Siirrä pekoniseos purkkiin ja sekoita joukkoon limen raastettu kuori ja puristettu mehu sekä soijakastike. Lisää öljyä sen verran, että ainekset peittyvät kunnolla.
Laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 480 g | |
---|---|---|
Energia | 572 kJ / 137 kcal | 2743 kJ / 658 kcal |
Rasva | 8.6 g | 41.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.3 g | 10.9 g |
Hiilihydraatit | 10.6 g | 50.8 g |
- josta sokereita | 1.6 g | 7.6 g |
Proteiini | 4 g | 19 g |
Ravintokuitu | 0.4 g | 2.1 g |
Suola | 1.1 g | 5.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.