Possutäytteiset pitaleivät

Pita Gyros

Nämä herkulliset täytetyt pitaleivät ovat saaneet inspiraationsa kreikkalaisista pita gyros -leivistä. Kreikassa gyrosta saadaan vartaasta, mutta tässä versiossa käytimme Maatiaispossun lihasuikaleita.

6

Ainekset

Pitaleivät ( 6 kpl)
  • 2 dl vettä
  • ¼ hivaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suola
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 5 dl vehnäjauhoja
Lihatäyte
  • 1 pkt Maatiaispossun lihasuikale
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • ½ tl timjamia
  • ½ tl chilijauhetta
  • ½ tl kuminaa
  • ½ tl oreganoa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl suolaa
Tzatsiki
  • 2 dl turkkilaista jugurttia
  • 1 valkosipulin kynttä
  • ½ raastettu kurkku
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
Kasvistäyte
  • tomaattia
  • salaattia
  • sipulia
  • tuoreita yrttejä oman maun mukaan

Possutäytteiset pitaleivät — Ohje

Marinointi
  1. Sekoita marinadin ainekset ja lisää liha, anna marinoitua sillä aikaa kun valmistat tzatsikin ja pitaleivät.
Pitaleivät
  1. Tee taikina, anna kohota liinan alla noin puoli tuntia.
  2. Jaa taikina kuuteen osaan ja tee pyöreitä pullia.
  3. Kauli tai painele taikina pyöreiksi leiviksi.
  4. Kuumenna paistinpannu ja paista leipiä kuivalla kuumalla pannulla 2 min/puoli (tai uunissa 250 asteessa noin 5 min).
  5. Sivele kuumille leiville oliiviöljyä.
Tzatsiki
  1. Raasta kurkku, valuta nesteet pois, murskaa valkosipuli ja sekoita ne jogurttiin.
  2. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Laita tzatsiki jääkaappiin tekeytymään.
Täyte
  1. Kun pitaleivät ja tzatsiki ovat valmiit, paista marinoituneet lihasuikaleet ja pilko kasvikset.
  2. Täytä pitaleivät lihalla, kasviksilla ja tzatsikilla.
Suikaleet ja kuutiot

“Meillä suikaleet ja kuutiot tehdään aina pakastamattomasta suomalaisesta lihasta eikä niihin lisätä vettä tai käytetä ruiskusuolausta. Ja kyllähän ne ruskistuu kauniisti ja pysyy irtonaisina pannulla.”

Kai, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit