Siirry sisältöön
Possun sisäfileegyros Micke Björklundin tapaan

Possun sisäfileegyros Micke Björklundin tapaan

Maatiaispossun sisäfilee n. 690 g

4

1min työaika | 3min kokonaisaika

Keskitaso

Kreikkalaisia makuelämyksiä pohjamaalaisella otteella. Snellmanin maatiaispossun sisäfilee on monipuolinen ja runsas, ja sillä onnistut helposti parhaiden herkkuruokien kanssa. Kokeile esimerkiksi tätä ihanaa välimerellistä reseptiä, joka meille loihti mestarikokki Micke Björklund. Tutustu ohjeisiin ja katso myös reseptivideo!

Ainekset

Gyros
  • 1 kpl Snellman Maatiaispossun sisäfilee n. 690 g
  • 1 kpl kokonaista valkosipulia
  • 1 kpl punasipulia
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 1 rkl kuivattua timjamia
  • 1 rkl rosmariinia
  • 0.5 rkl hunajaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl suolaa
Minttujogurtti
  • 1 kpl vihreää chiliä
  • 250 g turkkilaista jogurttia (10%)
  • 1 dl tuoretta minttua
  • 0.5 kpl sitruunasta puristettua mehua
  • 1 tl juustokuminaa
  • 0.5 tl sokeria
  • 0.5 tl suolaa
Tomaatti-sipulisalaatti
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 kpl punasipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl punaviinietikkaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 200 g tuoretta babypinaattia
Lisäksi
  • 100 g fetajuustoa
  • 4 kpl pitaleipää

Ohje

Gyros:
  1. Sekoita kaikki paitsi porsaanfilee marinadiksi.
  2. Leikkaa porsaanfilee suikaleiksi ja sekoita liha marinadiin ja jätä se jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi, mutta mieluiten yön yli.
  3. Paista lihaa hyvin kuumalla pannulla, kunnes liha on saanut kauniin värin.
Minttujugurtti:
  1. Poista chilistä varsi ja siemenet, leikkaa ne pienemmiksi paloiksi ja laita ne litran mittaan muiden ainesten kanssa.
  2. Sekoita kaikki yhdessä sauvasekoittimella tasaiseksi.
Tomaatti- ja sipulisalaatti:
  1. Puolita tomaatit ja hienonna punasipuli ja laita ne kulhoon etikan, öljyn, suolan ja pippurin kanssa.
  2. Sekoita pinaatti joukkoon juuri ennen tarjoilua.
Viimeistely:
  1. Lorauta leiville hieman öljyä ja paista niitä kaksi minuuttia 250-asteisessa uunissa.
  2. Täytä sitten leivät tuoreella lihalla, jogurtilla, salaatilla ja fetajuuston murusilla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 450 g
Energia 670 kJ / 160 kcal 3015 kJ / 719 kcal
Rasva 6.8 g 30.7 g
- josta tyydyttynyttä 2.6 g 11.6 g
Hiilihydraatit 13.5 g 60.6 g
- josta sokereita 2 g 9.2 g
Proteiini 11 g 50 g
Ravintokuitu 1.3 g 5.7 g
Suola 1.3 g 5.8 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle