Possun sisäfileegyros Micke Björklundin tapaan
3min (josta aktiivista 1min)
4
Keskitaso
Ainekset
Gyros
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun sisäfilee n. 690 g
- 1 kpl kokonaista valkosipulia
- 1 kpl punasipulia
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 1 rkl kuivattua oreganoa
- 1 rkl kuivattua timjamia
- 1 rkl rosmariinia
- 0.5 rkl hunajaa
- 1 tl mustapippuria
- 2 tl suolaa
Minttujogurtti
- 1 kpl vihreää chiliä
- 250 g turkkilaista jogurttia (10%)
- 1 dl tuoretta minttua
- 0.5 kpl sitruunasta puristettua mehua
- 1 tl juustokuminaa
- 0.5 tl sokeria
- 0.5 tl suolaa
Tomaatti-sipulisalaatti
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 1 kpl punasipulia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl punaviinietikkaa
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 200 g tuoretta babypinaattia
Lisäksi
- 100 g fetajuustoa
- 4 kpl pitaleipää
Ohje
Gyros:
- Sekoita kaikki paitsi porsaanfilee marinadiksi.
- Leikkaa porsaanfilee suikaleiksi ja sekoita liha marinadiin ja jätä se jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi, mutta mieluiten yön yli.
- Paista lihaa hyvin kuumalla pannulla, kunnes liha on saanut kauniin värin.
Minttujugurtti:
- Poista chilistä varsi ja siemenet, leikkaa ne pienemmiksi paloiksi ja laita ne litran mittaan muiden ainesten kanssa.
- Sekoita kaikki yhdessä sauvasekoittimella tasaiseksi.
Tomaatti- ja sipulisalaatti:
- Puolita tomaatit ja hienonna punasipuli ja laita ne kulhoon etikan, öljyn, suolan ja pippurin kanssa.
- Sekoita pinaatti joukkoon juuri ennen tarjoilua.
Viimeistely:
- Lorauta leiville hieman öljyä ja paista niitä kaksi minuuttia 250-asteisessa uunissa.
- Täytä sitten leivät tuoreella lihalla, jogurtilla, salaatilla ja fetajuuston murusilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 450 g | |
---|---|---|
Energia | 670 kJ / 160 kcal | 3015 kJ / 719 kcal |
Rasva | 6.8 g | 30.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.6 g | 11.6 g |
Hiilihydraatit | 13.5 g | 60.6 g |
- josta sokereita | 2 g | 9.2 g |
Proteiini | 11 g | 50 g |
Ravintokuitu | 1.3 g | 5.7 g |
Suola | 1.3 g | 5.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.