Punainen chorizopasta
45min
4
Helppo
Ainekset
Kastike
- 200 g suippopaprikaa
- 1 kpl isoa sipulia
- 1 kpl kokonaista valkosipulia
- 300 g tomaattia
- 1 kpl punaista chiliä
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 0.5 tl suolaa
- 1 kpl Snellman All Natural Chorizo grillimakkara 230 g
Lisäksi
- 270 g täysjyväpastaa
- vettä pastan keittämiseen
- 1 tl suolaa
Ohje
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Halkaise paprikat, poista kanta ja siemenkodat. Halkaise tomaatit. Kuori ja leikkaa sipuli muutamaan osaan. Asettele kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille leikkuupinta alaspäin. Leikkaa valkosipulista hattu ja lisää pellille. Lisää joukkoon myös chili, jos haluat kastikkeeseen hieman potkua. Paahda uunissa noin 20–30 min tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja saaneet hiukan väriä.
Lisää pehmenneet kasvikset tehosekoittimeen. Purista joukkoon kypsät valkosipulinkynnet. Surauta sileäksi kastikkeeksi. Kaada kastike korkeareunaiseen paistinpannuun ja lisää joukkoon punaviinietikka ja suola. Anna kiehahtaa.
Leikkaa chorizomakkarat viipaleiksi. Paista pannulla kullanruskeiksi ja lisää kastikkeen sekaan. Tarjoile täysjyväpastan ja halutessasi tuoreen persiljan kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 375 g | |
---|---|---|
Energia | 474 kJ / 113 kcal | 1778 kJ / 425 kcal |
Rasva | 4.6 g | 17.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.6 g | 6 g |
Hiilihydraatit | 11.6 g | 43.4 g |
- josta sokereita | 2 g | 7.5 g |
Proteiini | 5 g | 18 g |
Ravintokuitu | 2.3 g | 8.6 g |
Suola | 0.7 g | 2.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.