Punajuuririsotto ja kokonaisena paistettu possun sisäfilee

Punajuuririsotto ja kokonaisena paistettu pussun sisäfilee

Punajuuririsotto on upean värinen ja herkullinen seuralainen kotimaiselle Maatiaspossun sisäfileelle. Kokonaisena kypsennettävä possun sisäfilee pysyy varmasti mehevänä, kun käytät apuna paistolämpömittaria. Täyteläinen risotto itsessään toimii kastikkeena lihalle, mutta halutessasi voit viimeistellä annoksen vaikkapa helpolla vuohenjuustokastikkeella tai balsamicosiirapilla.

4 45 min

Ainekset

Kokonaisena paistettu possun sisäfilee
  • 1 Maatiaspossun sisäfilee
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • valkosipulia
  • hienonnettua timjamia
Punajuuririsotto
  • 200 g tuoreita punajuuria
  • 3 dl risottoriisiä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 2 dl kuohu- tai valkoviiniä
  • 1 l kanalientä
  • 100 g parmesaania
  • suolaa
  • mustapippuria

Punajuuririsotto ja kokonaisena paistettu possun sisäfilee — Ohje

Possun sisäfileen paistaminen
  1. Ota liha huoneenlämpöön n. ½ tuntia ennen valmistusta. Poista lihan pinnassa oleva kalvo terävällä veitsellä. Ruskista lihan pinnat kuumalla pannulla öljyssä tai voissa. Mausta suolalla, pippurilla ja mieleisilläsi yrteillä esim. timjamilla. Voit myös lisätä pannulle 2- 3 valkosipulinkynttä pilkottuna.
  2. Aseta paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Laita liha uunivuokaan, peitä foliolla ja paista 140 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 72 astetta (vähintään 70 astetta). Aikaa tähän kuluu n. 40 minuuttia. Anna lihan vetäytyä folion alla n. 10 minuuttia ennen leikkaamista. Valmista risotto sillä aikaa kun liha on uunissa ja vetäytymässä.
Punajuuririsotto
  1. Valmistelut: Kuori ja raasta punajuuri hienoksi raasteeksi. Ota myös irtoava neste talteen. Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi. Mittaa riisi valmiiksi. Kuumenna kanaliemi (tai vesi ja 1 ½ liemikuutiota) kiehuvaksi ja raasta parmesaani.
  2. Valmista risotto kasarissa tai korkeareunaisella paistinpannulla. Lisää kuumalle pannulle öljy. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä pari minuuttia. Lisää riisi ja ripaus suolaa ja jatka kuullottamista vielä pari minuuttia.
  3. Lisää 2 dl kuohu- tai valkoviiniä (alkoholiton käy myös hyvin), ja anna kiehua hetken, jotta mahdollinen alkoholi ehtii haihtua. Lisää pannulle punajuuriraaste, ja raasteesta irronnut neste.
  4. Lisää pannulle n. 2 dl kanalientä. Keitä miedolla lämmöllä ja lisää kanalientä pienissä erissä kypsennyksen aikana. Anna liemen imeytyä riisiin, ennen kuin lisäät sitä. Sekoita tasaisin väliajoin, jotta tärkkelys irtoaa riisistä. Kypsennä risottoa n. 20 minuuttia (tarkempi aika paketista). Risotto saa jäädä melko löysäksi, ja riisi hieman napakaksi.
  5. Ota pannu liedeltä ja lisää raastettu parmesaani. Mausta mustapippurilla, tuoreella timjamilla ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Tarjoile Maatiaispossun sisäfileen kera. Viimeistele parmesaanilastuilla ja timjaminlehdillä.
Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit