
Rapeat possu-kimchinuudelit
Maatiaispossun nopeat ja rapeat fileelastut Shanghai sizzle 350 g25min (josta aktiivista 10min)
4
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun nopeat ja rapeat fileelastut Shanghai sizzle 350 g
- 2 kpl kananmunaa
- 2 kpl paksoita
- 2 kpl merileväarkkia tai 1 dl valmista merilevälastua
- 200 g Udon-nuudelia
- 200 g kimchiä
- 1 rkl öljyä
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl paahdettua seesamiöljyä
- 1 rkl vaahterasiirappia
- 2 tl seesaminsiemeniä
- 0.5 tl punaista chilirouhetta
Ohje
-
Keitä kananmunia 4–5 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä, kuori ja halkaise ne.
-
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Irrota paksoin lehdet ja leikkaa isommat tarvittaessa muutamaan osaan. Taittele merileväarkit kääröksi ja leikkaa saksilla pieniksi paloiksi.
-
Kypsennä fileelastut airfyerissa 180 asteessa 8–10 minuutin ajan.
-
Sillä välin kun fileelastut kypsyvät kuumenna pannulla rypsiöljy. Lisää kimchi ja paista 2 minuuttia. Lisää paksoi paista vielä hetki. Mausta soijakastikkeella, seesamiöljyllä ja vaahterasiirapilla. Lisää nuudelit ja hienonnettu merilevä.
-
Sekoita kypsät fileelastut pakkauksen mukana tulleen kastikkeen kanssa.
-
Kokoa annoksiksi. Lisää lautaselle nuudelia ja nosta päälle fileelastuja sekä kananmunan puolikas. Viimeistele seesaminsiemenillä ja chilirouheella.
Vinkkejä
Oikaise kypsillä nuudeleilla. Korvaa reseptissä oleva määrä 2 pkt (á 200 g) kypsiä Udon-nuudeleita. Voit korvata myös merileväarkit 1 dl valmiita merilevälastuja.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 300 g | |
---|---|---|
Energia | 484 kJ / 116 kcal | 1453 kJ / 347 kcal |
Rasva | 5.7 g | 17 g |
- josta tyydyttynyttä | 1 g | 3 g |
Hiilihydraatit | 9.6 g | 28.8 g |
- josta sokereita | 2.6 g | 7.8 g |
Proteiini | 6 g | 18 g |
Ravintokuitu | 0.8 g | 2.4 g |
Suola | 1.1 g | 3.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.