Siirry sisältöön
Saag-curry possulla

Saag-curry possulla

Maatiaispossun kinkkusuikale 300 g

4

30min työaika | 30min kokonaisaika

Helppo

Tässä reseptissä intialainen inspiraatio ja suomalainen maatiaispossu löytävät toisensa. Mehevien maatiaispossun kinkkusuikaleiden kanssa tarjoiltava herkullinen saag maistuu kookokselta, valkosipulilta ja curryltä, ja saa upean värin lehtikaalista ja pinaatista. Kastike surautetaan samettisen tasaiseksi tehosekoittimessa ja tarjoillaan aromaattisen basmatiriisin kera.

Ainekset

  • 1 kpl Snellman Maatiaispossun kinkkusuikale 300 g
  • 200 g lehtikaalia
  • 2 kpl pussia babypinaattia (á 65 g)
  • 1 kpl keltasipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 5 rkl vihreää currytahnaa
  • 1 kpl pieni vihreä chili
  • 1 kpl limen mehu ja kuoriraaste
  • 1 tl suolaa
  • 1 kpl tölkkiä kookosmaitoa (400 g
Lisäksi
  • 4 dl basmatiriisiiä
  • 8 dl vettä
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 tl suolaa
  • tuoretta oreganoa

Ohje

Kuori ja hienonna keltasipuli sekä valkosipulinkynnet. Revi lehtikaalien lehdet irti niiden varresta.

Lämmitä isossa padassa hieman oliiviöljyä ja kuullota sipuleita kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä. Lisää lehtikaali, pinaatti ja 3 rkl currytahnaa. Kypsennä, kunnes lehtikaali ja pinaatti ovat pehmeet, eli noin 3–5 min.

Kaada lehtikaali-pinaatti-sipuliseos tehosekoittimeen. Lisää mukaan limen mehu ja raastettu kuori, muutamaan osaan leikattu chili ja 1 tl suolaa. Sekoita tasaiseksi soseeksi. Lisää tarvittaessa tehosekoittimeen muutama ruokalusikallinen vettä, jos lehtikaali-pinaattiseos tuntuu liian paksulta, eikä meinaa soseutua kunnolla.

Kaada lehtikaali-pinaattisose takaisin pataan ja lisää kookosmaito. Hauduta vielä viisi minuuttia. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Keitä riisi. Huuhtele riisi juoksevan veden alla, siivilää apuna käyttäen. Kun riisin läpi tuleva vesi on kirkasta, kaada riisi kattilaan. Lisää vesi ja mausta keitinvesi suolalla. Keitä pakkauksen ohjeen mukaisesti kypsäksi.

Lämmitä hieman öljyä paistinpannussa ja paista kinkkusuikaleet melkein kypsiksi. Sekoita kinkkusuikaleiden joukkoon 2 rkl valmista currytahnaa. Paista vielä muutama minuuttia, jotta currytahna hieman paahtuu ja suikaleet kypsyvät täysin. Sekoita kinkkusuikaleet kastikkeen joukkoon.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 500 g
Energia 574 kJ / 137 kcal 2871 kJ / 686 kcal
Rasva 6.3 g 31.7 g
- josta tyydyttynyttä 3.8 g 19 g
Hiilihydraatit 14.2 g 71 g
- josta sokereita 1.2 g 6 g
Proteiini 5 g 27 g
Ravintokuitu 1.4 g 6.9 g
Suola 1 g 4.8 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle