Savujuusto-perunasalaatti
6
30min työaika + 1h 30min kokonaisaika
Helppo
Savujuusto-perunasalaatti sopii erinomaisesti lisukkeeksi lihalle ja makkaralle. Tämä salaatti antaa sopivasti viileyttä lämpimän makkaran tai lihan kylkeen. Muista antaa savujuusto-perunasalaatin tekeytyä ainakin tunnin verran. Testaa meillä Snellmanilla hyväksi havaittu resepti!
Ainekset
Savujuusto-perunasalaatti
- 1 kg keitettyä perunaa
- 2 kpl suolakurkkua
- 1 kpl punasipulia
- 120 g smetanaa
- 200 g kermaviiliä
- 1 rkl sinappia
- 1 rkl ruokosokeria
- 2 rkl sitruunanmehua
- 2 rkl oliiviöljyä
- 200 g savujuustoa
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Ohje
Keitä perunat ja pilko jäähtyneet perunat. Piko suolakurkku ja sipuli. Sekoita, smetaana, kermaviili, sinappi sitruunanmehu ja oliiviöljy kastikkeeksi. Pilko savujuusto. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna tekeytyä ainakin tunnin verran.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 280 g | |
---|---|---|
Energia | 577 kJ / 139 kcal | 1616 kJ / 388 kcal |
Rasva | 8.9 g | 25 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.7 g | 13.2 g |
Hiilihydraatit | 9.6 g | 26.8 g |
- josta sokereita | 2 g | 5.7 g |
Proteiini | 5 g | 13 g |
Ravintokuitu | 0.6 g | 1.6 g |
Suola | 0.5 g | 1.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.