Sisilialaiset lihapyörykät ja porkkanapyree
4
45min työaika + 45min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Lihapyörykät
- 1 dl korppujauhoja
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 1 kpl appelsiinin kuori ja mehu
- 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g
- 1 kpl sipulia
- 1 kpl lihaliemikuutiota
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl kananmunaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 0.5 tl suolaa
Porkkanapyree
- 700 g porkkanaa
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 1 rkl voita
- 1.5 tl suolaa
- 1 l vettä
Ohje
Lihapyörykät
Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi. Lisää öljyä pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää lihaliemikuutio ja anna sulaa välillä sekoittaen. Kun sipulit ovat kypsiä, nosta pannu hellalta ja anna jäähtyä.
Raasta appelsiinin kuoren oranssi osa ja purista mehu talteen. Mittaa ainekset isoon kulhoon ja sekoita massa tasaiseksi. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Lihaliemikuutio ja parmesaani tuovat jo itsessään suolaisuutta pyöryköihin. Pyörittele massasta lihapullia.
Paista kauniin kullanruskeiksi ja kypsiksi paistinpannulla. Voit myös kypsentää lihapullat uunissa 200 asteessa 10–20 minuuttia. Paistoajan pituus riippuu lihapullien koosta.
Porkkanapyree
Laita vettä kattilaan ja mausta reilulla suolalla. Kuori ja pilko porkkanat kiekoiksi. Kuori valkosipulinkynsi. Lisää ainekset kattilaan ja anna kiehua 10–15 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat kypsiä.
Ota talteen noin 1 dl keitinvettä. Laita porkkanat, voinokare ja valkosipulinkynsi tehosekoittimeen ja aja sileäksi pyreeksi. Lisää keitinvettä, jos pyree tuntuu liian paksulta. Mausta suolalla maun mukaan.
Tarjoile lihapullat porkkanapyreen ja hienonnetun persiljan kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 350 g | |
---|---|---|
Energia | 577 kJ / 139 kcal | 2020 kJ / 485 kcal |
Rasva | 9 g | 31.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.1 g | 14.4 g |
Hiilihydraatit | 6.4 g | 22.3 g |
- josta sokereita | 3.5 g | 12.2 g |
Proteiini | 7 g | 25 g |
Ravintokuitu | 1.6 g | 5.6 g |
Suola | 1 g | 3.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.