Siirry sisältöön
Suolaiset tuulihatut

Suolaiset tuulihatut

Kotimainen palvikinkku 400 g

56

1h työaika + 1h 20min kokonaisaika

Helppo

Nämä ilmavat kinkkutäytteiset herkkupalat eivät kaipaa perinteistä tuulihattutaikinaa, vaikka paljon samoja elementtejä näissä onkin. Kahden lehitaikinakiekon väliin taiotaan suussa sulava kinkkutäyte Snellmanin kotimaisesta palvinkinkusta, omenasta, tuorejuustosta ja ranskankermasta. Näitä pikkusuolaisia on kätevä tehdä kerralla vaikka suurempikin satsi!

Ainekset

  • 2 rkl sulatettua voita
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 kpl kananmunaa voiteluun
Kinkkutäyte
  • 1 kpl Snellman Kotimainen palvikinkku 400 g
  • 1 kpl rasia ruohosipulituorejuustoa (200 g)
  • 150 g ranskankermaa
  • 1 kpl omenaa
  • 1 kpl pientä punasipulia
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl ruukkua ruohosipulia
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
Lisäksi
  • 2 kpl iso lehtitaikinalevy (pkt á 500-600 g)

Ohje

Ota lehtitaikinalevy sulamaan.

Valmista kinkkutäyte. Leikkaa palvikinkku pieniksi paloiksi, raasta omena raasteeksi sekä kuori ja hienonna puna- ja valkosipuli. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään kulhossa.

Kauli lehtitaikinalevy ohuemmaksi, 35 x 40 cm leivinpaperiarkin kokoiseksi. Voitele levyn toinen puoli voisulalla. Taita levy kiinni niin että voideltu osuus jää taitetun taikinan sisälle.

Leikkaa taikina 5 x 5 cm neliöiksi. Siirrä taikinaneliöt kahdelle leivinpaperilla peitetylle pellille, voitele kananmunalla ja ripottele niiden päälle seesaminsiemeniä.

Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 min (kiertoilmauunissa 200 astetta 15 min), kunnes tuulihatut ovat kohonneet ja saaneet kauniin värin pintaan. Jäähdytä tuulihatut täysin.

Halkaise tuulihatut varovasti käsin, lusikoi pohjan päälle täytettä ja paina kansi kevyesti päälle. Tarjoile pikkusuolaisina sormisyötävinä.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 32 g
Energia 1278 kJ / 307 kcal 409 kJ / 98 kcal
Rasva 22.4 g 7.2 g
- josta tyydyttynyttä 11.6 g 3.7 g
Hiilihydraatit 17.9 g 5.7 g
- josta sokereita 1.8 g 0.6 g
Proteiini 9 g 3 g
Ravintokuitu 1.5 g 0.5 g
Suola 0.9 g 0.3 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle