
Suolaiset tuulihatut
Kotimainen palvikinkku 400 g1h 20min (josta aktiivista 1h)
56
Helppo
Ainekset
- 2 rkl sulatettua voita
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- 1 kpl kananmunaa voiteluun
Kinkkutäyte
- 1 kpl Snellman Kotimainen palvikinkku 400 g
- 1 kpl rasia ruohosipulituorejuustoa (200 g)
- 150 g ranskankermaa
- 1 kpl omenaa
- 1 kpl pientä punasipulia
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl ruukkua ruohosipulia
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
Lisäksi
- 2 kpl iso lehtitaikinalevy (pkt á 500-600 g)
Ohje
-
Ota lehtitaikinalevy sulamaan.
-
Valmista kinkkutäyte. Leikkaa palvikinkku pieniksi paloiksi, raasta omena raasteeksi sekä kuori ja hienonna puna- ja valkosipuli. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään kulhossa.
-
Kauli lehtitaikinalevy ohuemmaksi, 35 x 40 cm leivinpaperiarkin kokoiseksi. Voitele levyn toinen puoli voisulalla. Taita levy kiinni niin että voideltu osuus jää taitetun taikinan sisälle.
-
Leikkaa taikina 5 x 5 cm neliöiksi. Siirrä taikinaneliöt kahdelle leivinpaperilla peitetylle pellille, voitele kananmunalla ja ripottele niiden päälle seesaminsiemeniä.
-
Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 min (kiertoilmauunissa 200 astetta 15 min), kunnes tuulihatut ovat kohonneet ja saaneet kauniin värin pintaan. Jäähdytä tuulihatut täysin.
-
Halkaise tuulihatut varovasti käsin, lusikoi pohjan päälle täytettä ja paina kansi kevyesti päälle. Tarjoile pikkusuolaisina sormisyötävinä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 32 g | |
---|---|---|
Energia | 1278 kJ / 307 kcal | 409 kJ / 98 kcal |
Rasva | 22.4 g | 7.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 11.6 g | 3.7 g |
Hiilihydraatit | 17.9 g | 5.7 g |
- josta sokereita | 1.8 g | 0.6 g |
Proteiini | 9 g | 3 g |
Ravintokuitu | 1.5 g | 0.5 g |
Suola | 0.9 g | 0.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.