Suolaiset tuulihatut
56
1h työaika + 1h 20min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
- 2 rkl sulatettua voita
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- 1 kpl kananmunaa voiteluun
Kinkkutäyte
- 1 kpl Snellman Kotimainen palvikinkku 400 g
- 1 kpl rasia ruohosipulituorejuustoa (200 g)
- 150 g ranskankermaa
- 1 kpl omenaa
- 1 kpl pientä punasipulia
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl ruukkua ruohosipulia
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
Lisäksi
- 2 kpl iso lehtitaikinalevy (pkt á 500-600 g)
Ohje
Ota lehtitaikinalevy sulamaan.
Valmista kinkkutäyte. Leikkaa palvikinkku pieniksi paloiksi, raasta omena raasteeksi sekä kuori ja hienonna puna- ja valkosipuli. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään kulhossa.
Kauli lehtitaikinalevy ohuemmaksi, 35 x 40 cm leivinpaperiarkin kokoiseksi. Voitele levyn toinen puoli voisulalla. Taita levy kiinni niin että voideltu osuus jää taitetun taikinan sisälle.
Leikkaa taikina 5 x 5 cm neliöiksi. Siirrä taikinaneliöt kahdelle leivinpaperilla peitetylle pellille, voitele kananmunalla ja ripottele niiden päälle seesaminsiemeniä.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 min (kiertoilmauunissa 200 astetta 15 min), kunnes tuulihatut ovat kohonneet ja saaneet kauniin värin pintaan. Jäähdytä tuulihatut täysin.
Halkaise tuulihatut varovasti käsin, lusikoi pohjan päälle täytettä ja paina kansi kevyesti päälle. Tarjoile pikkusuolaisina sormisyötävinä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 32 g | |
---|---|---|
Energia | 1278 kJ / 307 kcal | 409 kJ / 98 kcal |
Rasva | 22.4 g | 7.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 11.6 g | 3.7 g |
Hiilihydraatit | 17.9 g | 5.7 g |
- josta sokereita | 1.8 g | 0.6 g |
Proteiini | 9 g | 3 g |
Ravintokuitu | 1.5 g | 0.5 g |
Suola | 0.9 g | 0.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.