Siirry sisältöön
Taatelikakku

Taatelikakku

20

20min työaika + 1h 10min kokonaisaika

Keskitaso

Taatelikakku on maistuva jälkiruoka, joka sopii hyvin myös viemisiksi, kun olet menossa kyläilemään. Herkullisia herkkuhetkiä! Meillä Snellmanilla testattu ja hyväksi todettu resepti, ole hyvä!

Ainekset

Taatelikakku
  • 250 g taateleita
  • 3 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 200 g voita
  • 2 kpl kananmunaa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria

Ohje

Keitä taatelit ja sokeri vedessä, kunnes taatelit ovat pehmeitä. Halutessasi voit vielä pilkkoa taatelit sauvasekottimella. Lisää voi (tai margariini) ja anna seoksen jäähtyä. Lisää loput aineksista ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Paista 175 ºC uunissa n. 50 min

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 50 g
Energia 1503 kJ / 359 kcal 751 kJ / 180 kcal
Rasva 17.8 g 8.9 g
- josta tyydyttynyttä 10.9 g 5.4 g
Hiilihydraatit 43.2 g 21.6 g
- josta sokereita 26.4 g 13.2 g
Proteiini 5 g 2 g
Ravintokuitu 2.6 g 1.3 g
Suola 0.8 g 0.4 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle