
Taatelikakku
1h 10min (josta aktiivista 20min)
20
Keskitaso
Ainekset
Taatelikakku
- 250 g taateleita
- 3 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 200 g voita
- 2 kpl kananmunaa
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 3.5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
Ohje
-
Keitä taatelit ja sokeri vedessä, kunnes taatelit ovat pehmeitä. Halutessasi voit vielä pilkkoa taatelit sauvasekottimella. Lisää voi (tai margariini) ja anna seoksen jäähtyä. Lisää loput aineksista ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
-
Paista 175 ºC uunissa n. 50 min
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 50 g | |
---|---|---|
Energia | 1503 kJ / 359 kcal | 751 kJ / 180 kcal |
Rasva | 17.8 g | 8.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 10.9 g | 5.4 g |
Hiilihydraatit | 43.2 g | 21.6 g |
- josta sokereita | 26.4 g | 13.2 g |
Proteiini | 5 g | 2 g |
Ravintokuitu | 2.6 g | 1.3 g |
Suola | 0.8 g | 0.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.