Tomaattikastike meetvurstipastalle
4
45min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Tomaattikastike salamipastalle
- 2 kpl keltasipulia
- 4 kpl valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 600 g paseerattua tomaattia
- 3 rkl balsamiviinietiikkaa
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl kanafondia
- 4 dl tuoreita yrttejä silputtuna
- 1 kpl ripaus suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
- 0.25 tl chiliä
- 350 g pastaa
- vettä keittämiseen
- 100 g Snellman Kotimainen meetvurstisuikale 150 g
- 1 dl parmesaaniraastetta
Ohje
Hienonna sipuli ja puserra valkosipulin kynnet. Kuullota sipulit paistinpannulla. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti ja balsamiviinietikka. Lisää sokeri ja kanaliemi.
Anna kypsyä muutaman minuutin ajan, kunnes sipuli on pehmennyt ja kastike on sopivan paksua. Jos kastike on liian paksua, jatka hieman vedellä.
Hienonna yrtit ja lisää tomaattikastikkeeseen.
Keitä pasta pussin ohjeen mukaan.
Kuumenna paistinpannu. Paista meetvurstisuikaleita kuivalla pannulla, kunnes niistä tulee rapeita. Sekoita pasta ja tomaattikastike. Ripottele meetvursti ja rouhittu parmesaani päälle.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 500 g | |
---|---|---|
Energia | 518 kJ / 123 kcal | 2588 kJ / 616 kcal |
Rasva | 3.8 g | 19.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.3 g | 6.4 g |
Hiilihydraatit | 15.7 g | 78.5 g |
- josta sokereita | 3.2 g | 15.8 g |
Proteiini | 5 g | 25 g |
Ravintokuitu | 2.7 g | 13.4 g |
Suola | 0.2 g | 1.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.