
Tuplapaneroidut possunugetit ja juuresranskalaiset
Maatiaispossun nopeat fileesuikaleet 300 g40min (josta aktiivista 20min)
2
Keskitaso
Ainekset
Tuplapaneroidut possunugetit
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun nopeat fileesuikaleet 300 g
- 2 dl pankojauhoja
- 2 dl parmesaaniraastetta
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 kpl kananmunaa
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria jauhettu
- 0.5 dl öljyä paistamiseen
Juuresranskalaiset
- 500 g pilkottuja juureksia (porkkana, selleri, lanttu, palsternakka)
- 1 rkl öljyä
- 0.5 tl suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
Ohje
- Valmista juuresranskalaiset. Kuori ja leikkaa juurekset samankokoisiksi ohuiksi tikuiksi. Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pirskottele päälle öljy, mausta suolalla ja mustapippurilla, sekoita kunnolla.
- Paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kypsiä ja ovat saaneet kunnolla väriä.
- Riko kananmunat syvälle lautaselle, vispaa rakenne rikki haarukalla ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Mittaa vehnäjauho omalle lautaselle ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Mittaa kolmannelle lautaselle pankojauhot ja raastettu parmesaanijuusto, sekoita huolellisesti.
- Upota muutama fileesuikale kerrallaan ensin vehnäjauhoon, sitten kananmunaan ja lopuksi parmesaani-pankojauhoihin. Laita kauttaaltaan paneroidut suikaleet sivuun odottamaan. Jatka kunnes olet paneroinut kaikki suikaleet.
- Paista suikaleet muutamassa erässä kuumalla pannulla reippaassa öljyssä 1–2 minuuttia per puoli. Varo polttamasta.
- Nosta nugetit talouspaperilla vuoratulle lautaselle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy paperiin. Tarjoile heti juuresranskalaisten kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 500 g | |
---|---|---|
Energia | 793 kJ / 190 kcal | 3965 kJ / 950 kcal |
Rasva | 10.9 g | 54.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.6 g | 12.8 g |
Hiilihydraatit | 11.3 g | 56.3 g |
- josta sokereita | 3 g | 15.1 g |
Proteiini | 11 g | 55 g |
Ravintokuitu | 1.5 g | 7.3 g |
Suola | 1.3 g | 6.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.