Tuplapaneroidut possunugetit ja juuresranskalaiset

Tuplapaneroidut possunugetit ja juuresranskalaiset

Mistä inspiraatiota ruoanlaittoon marraskuun pimeydessä? Rustiikkisten ranskalaisten kanssa sopivat kotimaisen maatiaispossun fileesuikaleista valmistetut tuplapaneroidut nugetit.

Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.

2 45 min

Ainekset

Nugetit
  • 1 pkt Snellman Maatiaispossun nopeita fileesuikaleita (à 300 g)
  • 2 dl pankojauhoja
  • 2 dl hienoksi raastettua parmesaanijuustoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 kpl kananmunaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä paistamiseen
Juuresranskalaiset
  • 500 g erilaisia juureksia, esimerkiksi naurista ja palsternakkaa
  • 1 rkl öljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria

Tuplapaneroidut possunugetit ja juuresranskalaiset — Ohje

  1. Valmista juuresranskalaiset. Kuori ja leikkaa juurekset samankokoisiksi ohuiksi tikuiksi. Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pirskottele päälle öljy, mausta suolalla ja mustapippurilla, sekoita kunnolla.
  2. Paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kypsiä ja ovat saaneet kunnolla väriä.
  3. Riko kananmunat syvälle lautaselle, vispaa rakenne rikki haarukalla ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Mittaa vehnäjauho omalle lautaselle ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Mittaa kolmannelle lautaselle pankojauhot ja raastettu parmesaanijuusto, sekoita huolellisesti.
  4. Upota muutama fileesuikale kerrallaan ensin vehnäjauhoon, sitten kananmunaan ja lopuksi parmesaani-pankojauhoihin. Laita kauttaaltaan paneroidut suikaleet sivuun odottamaan. Jatka kunnes olet paneroinut kaikki suikaleet.
  5. Paista suikaleet muutamassa erässä kuumalla pannulla reippaassa öljyssä 1–2 minuuttia per puoli. Varo polttamasta.
  6. Nosta nugetit talouspaperilla vuoratulle lautaselle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy paperiin. Tarjoile heti juuresranskalaisten kera.
Suikaleet ja kuutiot

“Meillä suikaleet ja kuutiot tehdään aina pakastamattomasta suomalaisesta lihasta joka tulee meidän perhetiloilta.  Näillä pääsee tekemään melkein mitä vain hyvää keittiössä, vain oma mielikuvitus ja maku toimikoon rajana!”

Kai, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit