Siirry sisältöön
Pyöreä voileipäkakku

Pyöreä voileipäkakku

Ohuen ohut pippurinen naudanpaisti 130 g

10

2h työaika + 5h kokonaisaika

Vaativa

Pyöreä voileipäkakku on oiva tapa tuoda hieman vaihtelua juhlapöytään. Ja mikä parasta, tämä pyöreä voileipäkakku ei kerää kehuja ainoastaan ulkonäöllään, vaan lisäksi se on myös erinomaisen maukas. Herra Snellmanin pyöreä voileipäkakku saa pippurista makua täytteessä käytetystä Snellmanin kotimaisesta pippurimeetvurstista sekä kakun koristeluun käytetystä mureasta Ohuen ohuesta pippurisesta naudanpaistista.

Pyöreä voileipäkakku -reseptiä voi toki hyödyntää myös perinteisempää suorakaiteen mallista voileipäkakkua tehtäessä. Kulmikas voileipäkakku syntyy muuten helposti myös tällä reseptiarkistomme

Ainekset

Täyte
  • 1 kpl Snellman Pippurinen meetvursti 120 g
  • 1 dl kurkkua
  • 1 dl paprikaa pilkottuna
  • 1 dl yrttejä
  • 1 dl majoneesia
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl currya
  • 1 tl maustepaprikaa
  • 1 kpl suolaa
  • 1 kpl mustapippuria
  • 1 dl maitoa
  • 12 kpl viipaletta vaaleaa paahtoleipää
  • 12 kpl viipaletta tummaa paahtoleipää (ruis)
Koristelu
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl turkkilaista jogurttia (10%)
  • 1 tl pestoa
  • 1 kpl Snellman Ohuen ohut pippurinen naudanpaisti 130 g
  • 10 g syötäviä kukkia tai tuoreyrtin lehtiä koristeluun
  • 50 g viinirypäleitä
  • 1 kpl tomaattia
  • 50 g tuoreita yrttejä pilkottuna

Ohje

Ota esiin irtopohjavuoka (läpimitta: 20 cm).

Tee voileipäkakun täyte: Sekoita pilkottu pippurimeetvursti, kurkku ja paprika sekä vihreät yrtit majoneesin ja tuorejuuston kanssa.

Lisää curry, paprika sekä suolaa ja pippuria maun mukaan.

Laimenna maidolla, jotta täyte on helpompi levittää. Tämä tekee kakusta myös mehevämmän.

Kokoa pyöreä voileipäkakku: Poista reunat leivistä.

Laita noin 5 vehnäviipaletta vuoan pohjaan. Saadaksesi pyöreän pohjan pilko osa leivistä sopivan kokoisiksi.

Levitä päälle kolmasosa täytteestä. Tee sitten toinen leipäkerros tummemmasta leivästä.

Levitä päälle täytettä. Toista vaalealla leivällä.

Levitä loput täytteestä. Lopuksi laita päälle tummempi leipäkerros.

Peitä kakku tuorekelmulla ja laita lautanen päälle painoksi. Anna seistä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.

Aloita voileipäkakun koristelu irrottamalla vuoan reunat ja kääntämällä kakku ylösalaisin lautaselle.

Sekoita tuorejuusto, turkkilainen jogurtti ja pesto ja levitä voileipäkakun päälle. Käytä lastaa saadaksesi hienot reunat.

Koristele kakun reunat yrteillä.

Pilko naudanpaistiviipaleet puolikuiksi ja kääri jokainen viipale ruusuksi. Asettele viipaleet kauniiksi seppeleeksi kakun päälle.

Aseta kakun keskelle viinirypäleitä ja tomaatteja. Viimeistele voileipäkakun koristelu syötävillä kukilla.

Vinkkejä

”Pyöreän voileipäkakun resepti videolla:

Löydät reseptivideon myös täältä.

Tutustu myös muihin Herra Snellmanin voileipäkakkujen resepteihin.”

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 170 g
Energia 1009 kJ / 242 kcal 1715 kJ / 412 kcal
Rasva 15.4 g 26.1 g
- josta tyydyttynyttä 5.5 g 9.3 g
Hiilihydraatit 17 g 28.9 g
- josta sokereita 2.7 g 4.6 g
Proteiini 8 g 13 g
Ravintokuitu 4 g 6.9 g
Suola 1 g 1.7 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle