
Ylikypsää possun plumaa ja coleslaw-salaattia
2h (josta aktiivista 20min)
3
Keskitaso
Ainekset
Marinoitu pluma
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun pluma n. 300 g
- 0.75 dl öljyä
- 0.5 dl balsamicoa
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 rkl fariinisokeria
- 1 kpl mieto punainen chili
- 1 tl suolaa
rapea coleslaw
- 400 g kaalia
- 1 kpl porkkanaa
- 1 dl kermaviiliä
- 0.5 dl majoneesia
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 0.5 dl sitruunanmehua
- 1 rkl sinappia
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 kpl ripaus mustapippuria
Ohje
Marinadi
- Hienonna valkosipuli ja chili. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Ylikypsä pluma
-
Ota liha huoneenlämpöön n. tunti ennen valmistusta. Hiero marinadi lihan pintaan. Voit marinoida lihaa myös pidempään, esimerkiksi yön yli.
-
Aseta liha ja ylimääräinen marinadi uunivuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa n. 15 min ja laske sitten uunin lämpö 140 asteeseen. Kypsennä vielä n. 2 tuntia, tarvittaessa kannen tai folion alla.
-
Ota liha uunista ja anna sen vetäytyä 5 – 10 minuuttia. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi poikkisyin ja mausta tarvittaessa ripauksella suolaa. Käytä vuokaan irronnutta nestettä kastikkeena, ja lisätä sitä varovasti viipaloidun lihan päälle.
Coleslaw
-
Valmista coleslaw sillä aikaa, kun liha marinoituu tai paistuu.
-
Poista kaalista uloimmat lehdet. Pese ja kuori porkkana. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi porkkana hyvin ohueksi siivuiksi esimerkiksi juustohöylää tai kuorimaveistä käyttäen.
-
Sekoita kermaviili, majoneesi, etikka, sitruunamehu, sinappi ja mausteet keskenään kastikkeeksi. Lisää kastike kaalin ja porkkanan sekaan. Peitä kulho tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 310 g | |
---|---|---|
Energia | 1034 kJ / 250 kcal | 3207 kJ / 775 kcal |
Rasva | 22 g | 68.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.8 g | 14.9 g |
Hiilihydraatit | 5.8 g | 17.9 g |
- josta sokereita | 5.5 g | 16.9 g |
Proteiini | 7 g | 20 g |
Ravintokuitu | 1.2 g | 3.7 g |
Suola | 1.5 g | 4.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.