Siirry sisältöön
Ylikypsää possun plumaa ja coleslaw-salaattia

Ylikypsää possun plumaa ja coleslaw-salaattia

3

20min työaika + 2h kokonaisaika

Keskitaso

Tässä reseptissä herkullisesti marinoitu ylikypsä Maatiaspossun pluma saa seurakseen raikkaan ja rapean kaalisalaatin. Plumassa on reilusti rasvaa, jonka ansiosta se pysyy erityisen mehevänä pitkän kypsennyksen ajan. Marinadin chili ja valkosipuli sopivat täydellisesti suussasulavan porsaanlihan kanssa. Tarjoile tuoreen patongin kanssa pääruokana, herkullisen illallisen alkupalana tai vaikka pikkujoulujen cocktailherkkuna.

Ainekset

Marinoitu pluma
  • 1 kpl Snellman Maatiaispossun pluma n. 300 g
  • 0.75 dl öljyä
  • 0.5 dl balsamicoa
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 kpl mieto punainen chili
  • 1 tl suolaa
rapea coleslaw
  • 400 g kaalia
  • 1 kpl porkkanaa
  • 1 dl kermaviiliä
  • 0.5 dl majoneesia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 0.5 dl sitruunanmehua
  • 1 rkl sinappia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 kpl ripaus mustapippuria

Ohje

Marinadi

Hienonna valkosipuli ja chili. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Ylikypsä pluma

Ota liha huoneenlämpöön n. tunti ennen valmistusta. Hiero marinadi lihan pintaan. Voit marinoida lihaa myös pidempään, esimerkiksi yön yli.

Aseta liha ja ylimääräinen marinadi uunivuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa n. 15 min ja laske sitten uunin lämpö 140 asteeseen. Kypsennä vielä n. 2 tuntia, tarvittaessa kannen tai folion alla.

Ota liha uunista ja anna sen vetäytyä 5 – 10 minuuttia. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi poikkisyin ja mausta tarvittaessa ripauksella suolaa. Käytä vuokaan irronnutta nestettä kastikkeena, ja lisätä sitä varovasti viipaloidun lihan päälle.

Coleslaw

Valmista coleslaw sillä aikaa, kun liha marinoituu tai paistuu.

Poista kaalista uloimmat lehdet. Pese ja kuori porkkana. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi porkkana hyvin ohueksi siivuiksi esimerkiksi juustohöylää tai kuorimaveistä käyttäen.

Sekoita kermaviili, majoneesi, etikka, sitruunamehu, sinappi ja mausteet keskenään kastikkeeksi. Lisää kastike kaalin ja porkkanan sekaan. Peitä kulho tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 310 g
Energia 1034 kJ / 250 kcal 3207 kJ / 775 kcal
Rasva 22 g 68.1 g
- josta tyydyttynyttä 4.8 g 14.9 g
Hiilihydraatit 5.8 g 17.9 g
- josta sokereita 5.5 g 16.9 g
Proteiini 7 g 20 g
Ravintokuitu 1.2 g 3.7 g
Suola 1.5 g 4.8 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle