Siirry sisältöön
Hieman erilainen joulumenu Herra Snellmanin tapaan

Hieman erilainen joulumenu Herra Snellmanin tapaan

Yhdessäolo ja hyvä ruoka ovat iso osa joulunviettoa ja niinpä me Snellmanilla haluamme tarjota mahdollisimman paljon erilaisia makuja ja elämyksiä myös joulupöytään. Kuten moni varmasti tietää, pitää perinteinen joulumenu sisällään useimmiten ne samat ja tutut suosikit. On rosollia, riisipuuroa, lanttu-, peruna-, ja porkkanalaatikkoa sekä tietenkin joulukinkku. Nämä ruokalajit tulevatkin monelle varmasti ensimmäisenä mieleen, kun kyseessä on jouluruoka. Menu ei välttämättä muuta kaipaakaan ja luonnollisesti löydät kotisivuiltamme myös näiden herkkujen reseptit.

Tällä kertaa on kuitenkin tarkoituksena kattaa pöytään hieman erilainen joulumenu, jota voit itse vielä täydentää suosikkialkupaloillasi, muilla omilla bravuureillasi tai jo perheessäsi perinteiksi muodostuneilla jouluherkuilla. Herra Snellmanin erilainen joulumenu koostuu nimittäin pääruoasta, itse leivotusta leivästä ja helposta, mutta sitäkin herkullisemmasta jälkiruoasta.

Erilainen joulumenu tarjoaa tuttuja makuja ja uusia yhdistelmiä

Tietyt maut ja mielikuvat liittyvät vahvasti jouluun ja niiden avulla onkin helppoa saavuttaa jouluinen tunnelma, vaikka ruoat eivät aivan niitä perinteisimpiä olisikaan. Ja liian kauaksi jouluisesta makumaailmasta tuskin kannattaa lähteä, vaikka tarkoituksena onkin valmistaa hieman erilainen joulumenu.

Niinpä perinteisen joululimpun korvaa tällä kertaa piimälimppu. Vastaleivottu piimälimppu hurmaa jo tuoksullaan ja kyseessä onkin täyteläinen makunautinto – mehevä, maukas ja maultaan hieman makea. Piimälimpun ainesosat ja valmistusohjeen löydät täältä.

erilainen joulumenu

Varsinainen jouluruoka on tässä tapauksessa puolestaan naudan paistisuikaleista valmistettu ja mureaksi haudutettu herkullinen pata, johon jouluisen vivahteen tuo glögi. Glögipadan voi tarjoilla haluamansa lisukkeen kanssa, mutta suosituksemme on itse valmistettu kuohkean pehmeä perunamuusi. Katso glögipadan resepti tästä.

jouluruoka menu

Jälkiruoka on kaikessa yksinkertaisuudessaan luumun ystävien todellinen suosikki. Kermainen luumurahka sopii oivasti joulupöytään ja se täydentää oivallisesti jouluisten makujen yhdistelmän, jonka tämä erilainen joulumenu tarjoaa. Vilkaise jouluisen jälkiruoan helppo ohje täältä.

joulumenu snellmanin tapaan

Myös yksinkertainen joulumenu vaatii suunnittelua

Lopuksi käytännön vinkki, jonka avulla on helppo välttää turha kiire ja stressi. Kannattaa nimittäin ottaa huomioon ruokien valmistusajat ja -tavat ennen kuin aloittaa joulumenun kokkailun. Esimerkiksi tämä edellä kuvattu erilainen joulumenu sisältää vain kolme ruokalajia, mutta niistä sekä piimälimppu että glögipata vaativat kypsennyksen uunissa, jälkimmäinen vieläpä verrattain pitkäkestoisen. Ja koska kahta erilaista ruokaa on hankala kypsentää uunissa samaan aikaan, täytyy joulumenun valmistukseen joko varata riittävästi aikaa tai vaihtoehtoisesti valmistaa piimälimppu jo edellisenä päivänä valmiiksi. Tämä sama koskee toki myös perinteisempiä jouluruokia, sillä vaikkapa laatikot on hyvä valmistaa etukäteen ja jättää joulukinkun paistaminen aattoa edeltävälle illalle.

Herra Snellman toivottaa kaikille rauhaisaa ja herkullista joulua!