Siirry sisältöön
Piimälimppu

Piimälimppu

1h

8

Helppo

Perinteinen piimälimppu on täyteläinen makunautinto – mehevä, maukas ja maultaan hieman makea. Perinteinen piimälimppu on myös loistava vieminen, kun olet menossa kyläilemään. Makoisia hetkiä tämän makoisan piimälimppureseptin parissa!

Ainekset

Piimälimppu
  • 5 dl piimää
  • 50 g hiivaa
  • 0.5 rkl suolaa
  • 2 tl Pomeranssinkuorta
  • 2 tl jauhettua fenkolia
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 10 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl siirappia

Ohje

Sekoita haalean piimän joukkoon murennettu hiiva, siirappi ja kaikki mausteet. Alusta jauhot taikinaan.

Kohota taikina kaksinkertaiseksi leivinliinan alla lämpimässä
.
Pyöritä limpuiksi. Anna kohota.

Voidellaan piimällä tai munalla tai siirappivesiseoksella.

Pistellään ja paistetaan 225 asteessa noin 40 min.

Kääri limppu kauniiseen liinaan ja asettele limppu leikkuulaudan päälle.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 165 g
Energia 1282 kJ / 303 kcal 2116 kJ / 500 kcal
Rasva 2 g 3.3 g
- josta tyydyttynyttä 0.6 g 1 g
Hiilihydraatit 59.9 g 98.8 g
- josta sokereita 14.5 g 23.9 g
Proteiini 9 g 15 g
Ravintokuitu 4.2 g 7 g
Suola 0.8 g 1.3 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle