Piimälimppu
8
1t kokonaisaika
Helppo
Perinteinen piimälimppu on täyteläinen makunautinto – mehevä, maukas ja maultaan hieman makea. Perinteinen piimälimppu on myös loistava vieminen, kun olet menossa kyläilemään. Makoisia hetkiä tämän makoisan piimälimppureseptin parissa!
Ainekset
Piimälimppu
- 5 dl piimää
- 50 g hiivaa
- 0.5 rkl suolaa
- 2 tl Pomeranssinkuorta
- 2 tl jauhettua fenkolia
- 2 dl ruisjauhoja
- 10 dl vehnäjauhoja
- 2 dl siirappia
Ohje
Sekoita haalean piimän joukkoon murennettu hiiva, siirappi ja kaikki mausteet. Alusta jauhot taikinaan.
Kohota taikina kaksinkertaiseksi leivinliinan alla lämpimässä
.
Pyöritä limpuiksi. Anna kohota.
Voidellaan piimällä tai munalla tai siirappivesiseoksella.
Pistellään ja paistetaan 225 asteessa noin 40 min.
Kääri limppu kauniiseen liinaan ja asettele limppu leikkuulaudan päälle.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 165 g | |
---|---|---|
Energia | 1282 kJ / 303 kcal | 2116 kJ / 500 kcal |
Rasva | 2 g | 3.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.6 g | 1 g |
Hiilihydraatit | 59.9 g | 98.8 g |
- josta sokereita | 14.5 g | 23.9 g |
Proteiini | 9 g | 15 g |
Ravintokuitu | 4.2 g | 7 g |
Suola | 0.8 g | 1.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.