Maatiaispossun juhlakinkku potkalla pakaste n. 7 kg
Maatiaispossun juhlakinkkuun valmistetaan kokonaisesta kinkusta perinteisesti harmaasuolaamalla, ja sen annetaan vetäytyä vuorokausi ennen pakkaamista. Näin kinkku ei kutistu liikaa uunissa, ja se säilyttää mehevyytensä. Liha on tietysti kotimaista GMO-vapaata maatiaispossua perhetiloilta. N. 7 kg juhlakinkku sisältää potkan, mikä antaa herkullista makua kypsennyksen aikana. Tästä kinkusta riittää herkkua isommallekin porukalle. Pakaste.
Lihapitoisuus
83%
Paino
7kg
Tuotetiedot
Ainekset
Suomalainen luullinen sianliha, vesi, suola, stabilointiaineet (E450, E451), hapettumisenestoaine (E301), glukoosi.
Tuotenumero
17048
EAN-koodi
2396250600007
Ravintosisältö
Energia kcal | 139 kcal |
Energia kJ | 579 kJ |
Rasva | 8.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 3 g |
Hiilihydraatit | 0 g |
- josta sokereita | 0 g |
Proteiini | 16 g |
Suola | 1.4 g |
Valmistusohje
SULATUS: Ota pakastettu kinkku sulamaan jääkaappiin noin 1 päivää ennen paistamista. Ota sulanut kinkku huoneenlämpöön n. 4 tuntia ennen paistamista. Kinkun sisälämpötilan olisi hyvä olla n. +10 °C ennen paistamisen aloittamista. PAISTO: Lämmitä uuni 100 °C:een. Poista kinkku pakkauksestaan. Laita paistopussiin ja sen jälkeen uuniin kamara ylöspäin. Voit paistaa kinkun myös ilman paistopussia. Laita kinkku ritilälle ja aseta alle syvä uunipelti, jonka pohjalle on kaadettu vettä. Vesi estää rasvan palamisen kiinni peltiin. Paista kinkkua 1,5 - 2 tuntia/kg. Ota kinkku uunista, kun lämpömittari osoittaa 74 °C. Jos haluat ylikypsän kinkun, paista 83 °C:een.