Siirry sisältöön
Snellman saavutti tärkeän virstanpylvään: Toimintaa nyt kokonaan uusiutuvien energiamuotojen varassa 2

Snellman saavutti tärkeän virstanpylvään: Tehdas Pietarsaaressa siirtyy käyttämään pääosin uusiutuvaa energiaa

Snellmanin tuotteet valmistetaan huhtikuusta alkaen pääosin uusiutuvalla energialla. Perheyritykselle kyseessä on merkittävä virstanpylväs, jonka saavuttamiseksi Pietarsaaressa sijaitsevalla tehtaalla on tehty pitkäjänteistä työtä jo vuosia. Kuluttajalle tämä merkitsee tuotteiden pienempää hiilijalanjälkeä.

Viimeisten viidentoista vuoden ajan Snellmanilla on pyritty parantamaan ja tehostamaan toimintaa kestävillä energia- ja ympäristöratkaisuilla.

Snellman saavutti tärkeän virstanpylvään: Toimintaa nyt kokonaan uusiutuvien energiamuotojen varassa
Viimeisimpänä lisänä Herra Snellmanin uusiutuvien energialähteiden kirjoon liittyi tuulivoima.

Lämpöpumppujen tehokas hyödyntäminen, tehtaan hukkalämmön talteenotto, oma vedenpuhdistamo ja öljyn korvaaminen kokonaan biokaasulla ovat vieneet yritystä askel askeleelta kohti tavoitetta, jossa koko tehtaan toiminta rakentuu nyt uusiutuvan energian varaan.

Kolme miljoonaa kiloa vähemmän öljyä

Biokaasun, lämpöpumppujen ja lämmön talteenoton avulla Snellman on pystynyt luopumaan polttoöljystä kokonaan – energiaratkaisujen yhteisvaikutus on kolme miljoona kiloa öljyä vuodessa. Tämä vastaa 8 700 tonnia vähemmän hiilidioksidipäästöjä vuositasolla.

Viimeisin osa yhtälössä on tuulivoima.

Snellman saavutti tärkeän virstanpylvään: Toimintaa nyt kokonaan uusiutuvien energiamuotojen varassa 3
Pietarsaareen tehdasta pyörittävä biokaasu tulee Jepualta, 34 kilometrin päästä.

– On ilo todeta, että olemme vihdoin päässeet tähän vaiheeseen. Tavoitteena on kehittää toimintaa edelleen ja hakea tuulivoimaan myös uusia ratkaisuja energiatarpeidemme varmistamiseksi. Haluamme toimia tässä yhteydessä myös suunnannäyttäjänä, toteaa Snellmanin tekninen johtaja Markus Snellman.

Snellmanin panostukset uusiutuvaan energiaan ovat myös lähialueen asukkaiden hyödynnettävissä. Pietarsaareen Snellmanin tehtaan yhteyteen avattiin viime vuonna henkilöautojen biokaasutankkausasema. Tulevina vuosina tankkausasemaa on tarkoitus laajentaa palvelemaan raskasta liikennettä nestemäisen kaasun tankkauspisteellä.

Tavoitteena on mahdollistaa vastuullinen ja ympäristö huomioon ottava elintarviketuotanto tänään, huomenna ja myös seuraavan 70 vuoden ajan.

Tuulivoimaa hankkimalla Snellman teki itsensä lähes riippumattomaksi fossiilisista polttoaineista.