Hoppa till innehållet
Grillit kuumana – Herra Snellmanin vinkkien avulla tuunaat kesäisen kattauksesi juhlakuntoon loistavilla lisukkeilla 1

Dags för grillsäsong – med Herr Snellmans tips gör du sommarvardagen till en färgsprakande fest

Hur skulle det smaka med blomkål och minipaprika på grillen? Söta körsbärstomater eller en fräsch broccolini? Eller grillspaghetti och krispiga krutonger? Dags att uppdatera inköpslistan inför sommarmånaderna och bjuda familj, släkt och vänner på sommarens smidigaste tilltugg till det goda du grillar.

Du hittar en uppsjö av olika smaker bland Herr Snellmans nyheter inför sommaren 2021. En gemensam nämnare för allt det nya är tre kärnargument. Det skall vara lätt, snabbt och smärtfritt att laga mat på sommaren!

Inför sommarmånaderna introducerar vi två nya smaker till den populära uppsättningen av filébiffar från den finska lantgrisen. Både tomat-pesto och chimichurri bjuder smaklökarna på nya och aningen obekanta upplevelser.

Med smakrika biffar kan man dessutom hålla resten av måltiden både renodlad och enkel.

Pehmeää Iivaria, savuista nautamakkaraa ja lisäaineettomasti maustettuja pihvejä: kiinnostava kattaus uutuuksia Herra Snellmanilta kesän kynnyksellä 4
En av sommarens nyheter, filébiff med en medelhavsinspirerad kryddning.

Det går även perfekt att söka inspiration från ursprungen och hitta egna favoriter från antingen det italienska eller det argentinska köket och ge sig ut på en smakresa i experimenterandets tecken.

Inför sommaren växer även vårt utbud av korv med tre nya bekantskaper. En mjukare grillkorv har länge efterlysts och med Mjuk Iivari svarar Herr Snellman på denna efterfrågan. Cheddar-Jalapeño Eetvartti ger i sin tur vänner av kryddstark mat något att bita i – en grillkorv som både smeker och smockar på samma gång.

Även vänner av renodlad nötkorv får ett tillskott, när All Natural Smoky Beef gör Chorizon, Salsiccian och Bratwursten sällskap i hyllan.

Snabbt och smidigt på grillen

Lantgrisens alla filébiffar blir snabbt klara på grillen eller i stekpannan, tre minuter per sida räcker mer än väl. En snabb sommarlunch behöver inte ta längre än så att preparera. Sen är det fritt fram att bygga upp helheter kring den goda biffen.

Det bästa slutresultatet får du alltid, bara du minns att plocka ut biffarna i rumstemperatur i god tid före du skall steka eller grilla. Med det sagt lyckas maten också direkt ur kylskåpet, du väljer själv.

Grillit kuumana – Herra Snellmanin vinkkien avulla tuunaat kesäisen kattauksesi juhlakuntoon loistavilla lisukkeilla 2
Korv och biffar på en planka, flankerade av fantastiska grönsaker.

Också grillkorven är känd för sin snabbhet, och tillredningen kräver oerhört få Michelin-stjärnor i utgångsläget – vem som helst kan lyckas med våra korvar! Det sköna med grillkorven är dessutom det faktum att de alltid har tålamod att vänta ut den övriga måltiden, så länge du minns att lyfta undan dom från direkt värme.

Snabba sidorätter för sommarens dukningar

Säsongsgrönsakerna utgör basen för de fantastiska sidorätter du kan duka upp med din korv eller dina biffar: grillad blomkål och minipaprikor, körsbärstomater och broccolini.

Naturligtvis hör även sommarens nypotatis till sommardukningen, men du kan också använda grillen för att tillreda en pastarätt som ger dig kolhydrater och smakar garanterat gott för barnens skyndsamma sommarlovstidtabell då maten borde ha varit klar för fem minuter sedan.

Grillit kuumana – Herra Snellmanin vinkkien avulla tuunaat kesäisen kattauksesi juhlakuntoon loistavilla lisukkeilla
Krutonger, broccolini, minipaprika, tomat. Garanterat gott!

Minipaprikan räddar vilken måltid som helst: en skvätt olja och en nypa salt på, via grillen i några minuter och tallrikens färgklick är redo.

Även blomkålen får färg och smak på grillen, men det lönar sig att mjuka upp den i mikrovågsugn först. Slutresultatet blir en härlig helhet som är mjuk i kärnan och knaprig på ytan.

Grillit kuumana – Herra Snellmanin vinkkien avulla tuunaat kesäisen kattauksesi juhlakuntoon loistavilla lisukkeilla 1
Herr Snellman förutspår en mångsidig, färggrann och smakrik grillsommar!

Ett sista hett tips för grillfesten är broccolinin, som även kallas sparrisbroccoli. Den kan med råge mysa sig varm vid sidan av dina köttbitar på indirekt värme.

Massvis med grilltips och resept kan du botanisera i här.