Blomkål och minipaprikor på grillen

Auto Draft 10

När biffen i sig är både fräsch och smakrik kan tilltugget på den somriga tallriken vara av de enklare slaget. Det blir knappast enklare än detta recept, där blomkål och små paprikor får göra en sväng via grillen. Det lönar sig ändå att mjuka upp blomkålen först.

Ingredienser

  • 1 st mellanstor blomkål
  • 1 påse minipaprika (ca. 250 g)
  • olja
  • salt
  • peppar
  • färska örter

Blomkål och minipaprikor på grillen — Gör så här

  1. Avlägsna de yttre bladen och stjälken från din blomkål och skölj upp. Skölj och torka även dina paprikor.
  2. Skär försikitigt blomkålen i tre delar på längden och kör bitarna i mikrovågsugn i ca. 5 minuter så att mitten blir aningen mjuk. Stänk ner paprikan med lite olja och en nypa salt.
  3. Olja även in blomkålsbitarna och garnera med salt, peppar och färska örter.
  4. Stek på grillen i ett par minuter per sida tills både paprikan och blomkålen fått lite färg.
  5. Avnjut tillsammans med grillade godsaker från Herr Snellman!
Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer