Grillattu kukkakaali ja pikkupaprikat

Grillatut kukkakaalit ja paprikat

Kun pihveissä itsessään on reilusti makua, voi lisukkeet hyvin pitää yksinkertaisina. Minipaprikat ovat kiireisen grillaajan pelastus: päälle pieni loraus öljyä ja ripaus suolaa, paprikat grilliin, ja parin minuutin kuluttua herkullinen lämmin kasvislisäke on pöydässä. Myös kukkakaali valmistuu grillissä yllättävän näppärästi, kun sen esikypsentää nopeasti mikroaaltouunissa.

Ainekset

  • 1 kpl keskikokoninen kukkakaali
  • 1 pss minipaprikoita tai grillipaprikoita (noin 250 g)
  • öljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • yrttejä esim. timjamia tai basilikaa

Grillattu kukkakaali ja pikkupaprikat — Ohje

  1. Poista kukkakaalista uloimmat lehdet ja varren pitkä osa. Huuhtele. Huutele ja kuivaa myös paprikat.
  2. Leikkaa kukkakaali varovasti kolmeen osaan pystysuunnassa. Esikypsennä paloja mikroaaltouunissa n. 5 minuuttia, niin että keskiosa tuntuu hieman pehmeältä. Lorauta paprikoiden päälle tilkka öljyä ja lisää ripaus suolaa.
  3. Voitele myös kukkakaalin palat kevyesti öljyllä, lisää ripaus suolaa, pippuria ja tuoreita yrttejä.
  4. Kypsennä kuumassa grillissä pari minuuttia / puoli, kunnes kukkakaalit ja paprikat ovat saaneet vähän väriä.
  5. Tarjoile Herra Snellmanin grilliherkkujen kanssa!
Pihvit Snellman

“Hyvä pihvi on murea ja mehukas. Näihin meidän pihveihin me käytetään aina suomalaista possua ja nautaa meidän omilta perhetiloilta. Liha leikataan käsin eikä siihen lisätä vettä. Valinnanvaraakin on makujen suhteen mukavasti.”

Ove, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit