Grillattu kukkakaali ja pikkupaprikat
Kun pihveissä itsessään on reilusti makua, voi lisukkeet hyvin pitää yksinkertaisina. Minipaprikat ovat kiireisen grillaajan pelastus: päälle pieni loraus öljyä ja ripaus suolaa, paprikat grilliin, ja parin minuutin kuluttua herkullinen lämmin kasvislisäke on pöydässä. Myös kukkakaali valmistuu grillissä yllättävän näppärästi, kun sen esikypsentää nopeasti mikroaaltouunissa.
Ainekset
-
- 1 kpl keskikokoninen kukkakaali
- 1 pss minipaprikoita tai grillipaprikoita (noin 250 g)
- öljyä
- suolaa
- pippuria
- yrttejä esim. timjamia tai basilikaa
Grillattu kukkakaali ja pikkupaprikat — Ohje
-
- Poista kukkakaalista uloimmat lehdet ja varren pitkä osa. Huuhtele. Huutele ja kuivaa myös paprikat.
- Leikkaa kukkakaali varovasti kolmeen osaan pystysuunnassa. Esikypsennä paloja mikroaaltouunissa n. 5 minuuttia, niin että keskiosa tuntuu hieman pehmeältä. Lorauta paprikoiden päälle tilkka öljyä ja lisää ripaus suolaa.
- Voitele myös kukkakaalin palat kevyesti öljyllä, lisää ripaus suolaa, pippuria ja tuoreita yrttejä.
- Kypsennä kuumassa grillissä pari minuuttia / puoli, kunnes kukkakaalit ja paprikat ovat saaneet vähän väriä.
- Tarjoile Herra Snellmanin grilliherkkujen kanssa!