Bacon och vitmögelost

Bacon och vitmögelost

Bacon och vitmögelost är en utsökt kombo. En nypa rosmarin ger en pikant smak till denna varma delikatess. Du visste väl att Herr Snellmans bacon är äkta finländskt bacon? Det tillverkas nämligen av finländskt kött i Jakobstad.

Ingredienser

  • Riktig bacon
  • rosmarin
  • vitmögelost

Bacon och vitmögelost — Gör så här

  1. Värm brie- eller camembertost i ugn.
  2. Stek bacon krispigt i stekpanna tillsammans med rosmarin.
  3. Låt baconet rinna av på hushållspapper en stund innan det läggs på den varma osten.
  4. Avnjut tillsammans med ett gott lantbröd med knaprig skorpa.
bacon

Vi har många gånger fått frågan varför vi inte tillverkar en sådan omtyckt produkt som vanligt bacon här i Jakobstad.
I vårt utbud finns sedan tidigare Extramör bacon, men inte traditionellt råbacon.

Vi har länge drömt om finländskt råbacon. Nya produkter kräver förutom produktutveckling ofta stora investeringar, att utveckla en ny produkt är alltså ingen liten grej. En bit inpå året 2017 började ändå bitarna falla på plats och vi kunde gå vidare med vår idé.

Nu kan vi stolta också erbjuda Riktig bacon – ett enastående mört och smakrikt råbacon.

Rate

Dela

Kommentarer