Bagel med fänkålssallad och skinka
4
30min tillagningstid + 1h 30min total tid
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Prosciutto cotto 150 g
Fänkålssallad
- 1 står fenkål
- 1 bananschalottenlök
- 1 liten citron
- 1 tsk socker
- 0.5 dl olja
- 1 tsk fullkornssenap
- 0.3 tsk salt
- 0.3 tsk grovmald svartpeppar
- 10 blada mynta
Dessutom
- 4 bagel
- 120 g naturell färskost
- 4 blad isssallad
- 2 tomat
- 40 blada mynta
- några nypor salt
- svartpeppar
Instruktioner
Tillred fänkålssalladen. Blanda ihop rivet skal och saften från en citron med socker, senap, salt, peppar, finhackad schalottenlök och mynta i en mixer eller använd en stavmixer. Kör till en jämn massa och häll i olja i en strimla i massan medan mixern går.
Ansa och strimla fänkålen och skölj väl. Rör ihop fänkålen och såsen och låt ta smak i ungefär en timme.
Skiva tomaterna och krydda skivorna lätt med salt och peppar.
Fyll din bagel. Halvera brödet och lägg halvorna i en brödrost. Smörj in de rostade halvorna med färskost och fyll med salladsblad, 2–3 tomatskivor, två skivor Prosciutto Cotto och salladen. Avrunda med färsk mynta. Lägg locket på och mumsa i dig!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 635 kJ / 152 kcal | 1905 kJ / 456 kcal |
Fett | 7.9 g | 23.8 g |
- varav mättat fett | 1.9 g | 5.8 g |
Kolhydrat | 14 g | 42 g |
- varav sockerarter | 3.5 g | 10.4 g |
Protein | 5 g | 16 g |
Fiber | 1.4 g | 4.2 g |
Salt | 0.7 g | 2.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.