Báhn Mi Hot Dog
4
2h 30min total tid
Lätt
Ingredienser
Báhn Mi Hot Dog
- 4 Hotdog bröd
- 1 pkt Snellman All Natural Chorizo grillkorv 230 g
- 1 strimlad nykål
- 1 vårlök
- 1 kruka persilja
- 1 dl majonnäs
hot dog -bröd
- 3.75 dl fettfri mjölk
- 50 g jäst
- 500 g vetemjöl
- 35 g smör
- 1 tsk salt
Inlagd gurka:
- 0.5 gurka
- 1 tsk salt
- 3 tsk socker
- 1 tsk ättika
Instruktioner
Förbered först hot dog-bröden. Blanda alla ingredienser och knåda degen i en köksmaskin i 10 minuter eller för hand i åtmistone 20 minuter
Låt degen jäsa i en skål i ca 30 minuter
När degen har fått jäsa, baka den till en stång och skär den i 12 bitar. Lägg bakplåtspapper på en plåt och låt semlorna jäsa under en handduk i ca 1 1/2 timme. Värm ugnen till 225 grader och grädda semlorna i ca 10 minuter
Under jäsningen kan du göra den inlagda gurkan. Skiva gurkan i tunna skivor med en mandolin eller osthyvel och lägg skivorna i en glasburk. Strö över salt och socker och tillsätt ättika. Stäng locket och skaka burken i en minut så att vätskan från gurkan frigörs. Den inlagda gurkan kan förvaras kallt
Skiva nykålen med t.ex. en osthyvel
Stek Chorizo-korven i pannan eller på grillen
Skär upp semlorna, lägg korven underst och sätt på strimlor av nykål, morot och vårlök samt koriander eller bladpersilja. Servera med majonnäs.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 360 g | |
---|---|---|
Energi | 1209 kJ / 288 kcal | 4351 kJ / 1035 kcal |
Fett | 9.4 g | 33.8 g |
- varav mättat fett | 3.2 g | 11.5 g |
Kolhydrat | 39.4 g | 142 g |
- varav sockerarter | 7.8 g | 27.9 g |
Protein | 10 g | 35 g |
Fiber | 3.9 g | 14.1 g |
Salt | 1.4 g | 5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.