Hoppa till innehållet
Bolognese enligt Jamie Oliver

Bolognese enligt Jamie Oliver

Riktig bacon 150 g

6

20min tillagningstid + 12h 20min total tid

Medel

Det italienska köket lockar, och med all rätt. Den rika smakvärlden och härliga mångfalden tilltalar många vänner av god mat. Här en lite speciell dukning av en bolognese, signerad Jamie Oliver.

Ingredienser

Bolognese enligt Jamie Oliver
Dessutom
  • 2 dl riven parmesan
  • färsk timjan

Instruktioner

Stycka kasslern i fyra delar. Tag bort ändarna av morötterna och det överflödiga skalet av löken och vitlöken. Lökarna sätts i grytan med sitt skal.
Sätt alla ingredienser i grytan och i ugnen i 110 grader för ca 12 timmar. När grytan är färdig, ta den ur ugnen och sila spadet skilt. Finfördela köttet och rotfrukterna för hand eller med slev.
Tillsätta 1–2 dl strimlad parmesanost i blandningen. Häll en del av spadet på och blanda. Dekorera med pecorino- eller parmesanost och med färsk timjan.
Vi hade maten i ugnen i 100 grader för 16 timmar, och den var verkligen smaklig och mör. Grytan är rätt mild i smaken, så du kan tillsätta kryddor eller t.ex. tomatpuré om du vill.
Riktigt delikat italiensk mat, varsågod!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 300 g
Energi 597 kJ / 143 kcal 1790 kJ / 430 kcal
Fett 10.2 g 30.6 g
- varav mättat fett 4 g 12.1 g
Kolhydrat 1.9 g 5.6 g
- varav sockerarter 1.6 g 4.9 g
Protein 11 g 32 g
Fiber 0.9 g 2.7 g
Salt 0.6 g 1.8 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan