Bolognese enligt Jamie Oliver
6
20min tillagningstid + 12h 20min total tid
Medel
Ingredienser
Bolognese enligt Jamie Oliver
- 1 pkt Snellman Kasslerbit av lantgris ca 1,5 kg
- 0.5 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 2 lagerblad
- 2 kvist rosmarin
- 2 rödlök
- 2 bit purjo
- 2 morötter
- 1 vitlök hel
- 2 selleri
- 2 burk av tomatkross (á 500 g)
- 5 dl ljus inhemsk öl
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk malen muskotnöt
- 0.5 citron skal
- 2 msk olivolja
- 2 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar malen
Dessutom
- 2 dl riven parmesan
- färsk timjan
Instruktioner
Stycka kasslern i fyra delar. Tag bort ändarna av morötterna och det överflödiga skalet av löken och vitlöken. Lökarna sätts i grytan med sitt skal.
Sätt alla ingredienser i grytan och i ugnen i 110 grader för ca 12 timmar. När grytan är färdig, ta den ur ugnen och sila spadet skilt. Finfördela köttet och rotfrukterna för hand eller med slev.
Tillsätta 1–2 dl strimlad parmesanost i blandningen. Häll en del av spadet på och blanda. Dekorera med pecorino- eller parmesanost och med färsk timjan.
Vi hade maten i ugnen i 100 grader för 16 timmar, och den var verkligen smaklig och mör. Grytan är rätt mild i smaken, så du kan tillsätta kryddor eller t.ex. tomatpuré om du vill.
Riktigt delikat italiensk mat, varsågod!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 597 kJ / 143 kcal | 1790 kJ / 430 kcal |
Fett | 10.2 g | 30.6 g |
- varav mättat fett | 4 g | 12.1 g |
Kolhydrat | 1.9 g | 5.6 g |
- varav sockerarter | 1.6 g | 4.9 g |
Protein | 11 g | 32 g |
Fiber | 0.9 g | 2.7 g |
Salt | 0.6 g | 1.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.