Ragù alla bolognese Jamie Oliverin tapaan
12h 20min (josta aktiivista 20min)
10
Keskitaso
Ainekset
Ragù alla bolognese Jamie Oliverin tapaan
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun kasslerpala n. 1,5 kg
- 0.5 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 2 kpl laakerinlehteä
- 2 kpl rosmariinin oksaa
- 2 kpl punasipulia
- 2 kpl pala purjosipulia
- 2 kpl porkkanaa
- 1 kpl kokonaista valkosipulia
- 2 kpl sellerinvartta
- 2 kpl tölkki tomaattimurskaa (á 400 g)
- 5 dl vaaleaa kotimaista olutta
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 tl jauhettua muskottipähkinää
- 0.5 kpl sitruunan kuori raastettuna
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria jauhettu
Lisäksi
- 2 dl parmesaaniraastetta
- tuoretta timjamia
Ohje
Pilko kassler neljään osaan. Poista porkkanasta päät ja sipulista ja valkosipulista irtonaiset kuoret. Eli sipulit tulevat pataan kuorineen.
Laita kaikki ainekset juustoa ja timjamia lukuunottamatta pataan ja uuniin 110 asteeseen noin 12 tunniksi.
Kun pata on valmis ota se uunista ja siivilöi liemi erikseen. Hienonna lihat ja juurekset käsin tai kauhalla.
Lisää seokseen noin 1–2 dl parmesanjuustoraastetta. Kaada osa liemestä päälle ja sekoita.
Koristele pecorino- tai parmesanjuustolla ja tuoreella timjamilla.
Vinkkejä!
Meillä ruoka oli uunissa 100 asteessa 16 tuntia ja se oli todella maukas ja murea. Pata on maultaan melko mieto, joten halutessasi lisää mausteita tai esimerkiksi tomaattipyrettä.
Ragun voi tarjoilla esimerkiksi italialaisen polentan kanssa. Hyvä ohje parmesaanilla maustetulle polentalle löytyy tästä hieman erilaisesta, mm. punaviinistä makua saavasta possuragu-reseptistä.
Kokeile myös chorizopasta-reseptiämme, jossa yhdistyy tulinen makkara ja lempeät kevään vihannekset.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 300 g | |
---|---|---|
Energia | 597 kJ / 143 kcal | 1790 kJ / 430 kcal |
Rasva | 10.2 g | 30.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 4 g | 12.1 g |
Hiilihydraatit | 1.9 g | 5.6 g |
- josta sokereita | 1.6 g | 4.9 g |
Proteiini | 11 g | 32 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 2.7 g |
Suola | 0.6 g | 1.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.