Tomaattinen possuragu ja parmesaanipolenta

Tomaattinen possuragu ja parmesaanipolenta

Tämä Pohjois-Italian perinteikkäistä sunnuntaiaterioista vaikutteita ottanut ragu-resepti on taatusti maukas tarjottava juhla-aterialle ja miksei myös arkeen, onhan se lopulta varsin nopea valmistella. Tomaattinen possuragu haudutetaan ajan kanssa suussasulavaksi ja tarjoillaan parmesaanilla maustetun polentan kanssa. Kokoa läheiset pöydän ääreen ja tarjoa heille annos välimeren makua Snellmanin tapaan.

8 4,5 h

Ainekset

  • n. 1,5 kg Maatiaispossun kassleria
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 porkkanaa
  • 3 sellerinvartta
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl punaviiniä
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 2 tlk tomaattimurskaa (á 500 g)
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 tl mustapipuria rouhittuna
  • 3 dl vettä
Polenta (4 annosta)
  • 1,5 dl polentasuurimoita
  • 9 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 50 g voita
  • 50 g parmesania

Tomaattinen possuragu ja parmesaanipolenta — Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön 1 tunti etukäteen. Leikkaa liha noin kahdeksaan osaan. Ripottele päälle suolaa.
  2. Ruskista liha paistinpannulla öljyssä kovalla lämmöllä. Nosta lihat kattilaan odottamaan.
  3. Kuutioi porkkana, selleri ja kuorittu sipuli pieniksi. Hienonna valkosipuli.
  4. Lisää kasvikset pannulle. Ruskista noin 5–10 minuuttia. Lisää valkosipuli ja tomaattipyree. Lisää punaviini ja murenna joukkoon lihaliemikuutiot.
  5. Kaada seos kattilaan lihojen päälle. Lisää tomaattimurska, laakerinlehdet, mustapippurit ja vesi.
  6. Hauduta kannen alla miedosti kiehuen noin 4–5 tuntia, kunnes liha hajoaa helposti. Lisää tarvittaessa vettä. Revi liha kahdella haarukalla säikeiksi.
  7. Valmista polenta. Keitä vesi kiehuvaksi, mausta suolalla, lisää polentasuurimot koko ajan sekoittaen.
  8. Keitä kevyesti 6–7 minuuttia, kunnes keitos on puuroutunut. Lisää voi ja raastettu parmesaani.
  9. Lusikoi polentaa lautaselle ja nosta päälle ragua. Viimeistele annos tuoreella persiljalla, parmesanraasteella ja mustapippurilla.
Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit